Οι ποιο αξιόπιστοι και ζημιάρικοι κινητήρες

Οι κινητήρες κάθε αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως το καύσιμο που χρησιμοποιούν είναι από τα πιο πολύπλοκα και πολυσύνθετα μέρη του, αλλά και από τα πιο «ευαίσθητα» στο να βγάλουν ζημιά. Ειδικά αν ο κάτοχος του αυτοκινήτου δεν λειτουργεί σωστά το μοτέρ και δεν τηρεί τα service, τότε είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν τα προβλήματα.

Δείτε ακόμα: Οι μάρκες με τις πιο πολλές βλάβες στα ηλεκτρικά

Παλαιότερα η τεχνολογία των κινητήρων ήταν πάρα πολύ απλή με τα καρμπιρατέρ, τις 8βάλιβδες κεφαλές, χωρίς άμεσο ψεκασμό, turbo και υβριδικά συστήματα, με ελάχιστους αισθητήρες κ.λπ. Πιθανώς να θυμάστε τους παλαιότερους που άνοιγαν τα μοτέρ για να κάνουν διάφορες εργασίες. Τώρα, χέρι μπορούν να βάλουν μόνο μηχανικοί και πάντα σε συνεργασία με τους υπολογιστές που συνδέονται με το αυτοκίνητο για να γίνει διάγνωση.

Ποιες μάρκες αυτοκινήτων έχουν τους κινητήρες με τα λιγότερα προβλήματα και ποιες έχουν τους πιο τακτικούς πελάτες στα συνεργεία; Μια εικόνα μας δίνει η εταιρεία βρετανική Reliability Index με βάση τα αποτελέσματα που έχει αναλύσει μέσα από 50.000 μεταχειρισμένα οχήματα και έχει δημιουργήσει μια μεγάλη βάση δεδομένων και αξιολόγηση στον τομέα του κινητήρα (βλ. παρακάτω πίνακα).

Δείτε ακόμα: 10 αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Η αξιολόγηση έχει γίνει με βάση τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στην κυλινδροκεφαλή, στις βαλβίδες, στα πιστόνια και στα δακτυλίδια, στους εκκεντροφόρους, στην αντλία λαδιού, στο turbo, στις φλάντζες, στην πολλαπλή εισαγωγής, στην εξάτμιση, στους ιμάντες χρονισμού κ.λπ.

Σύμφωνα λοιπόν με την Reliability Index, στην πρώτη θέση της κατάταξης με τα λιγότερα ποσοστά προβλημάτων βρίσκεται η Renault (10,26%), ενώ ακολουθούν με μικρή διαφορά Chrysler, Chevrolet, Astron Martin και SsangYong στην πρώτη πεντάδα. Εντύπωση προκαλεί ότι Ιαπωνικές μάρκες που έχουν παράδοση στην αξιοπιστία δεν είναι ψηλά στην κατάταξη, ενώ εντύπωση προκαλεί η Daihatsu που βρίσκεται τελευταία και με το υψηλότερο ποσοστό. Σίγουρα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να υπήρχε μια βαθύτερη ανάλυση με τα μοντέλα και που εμφανίζουν ζημιές για να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Δείτε ακόμα: Ποια αυτοκίνητα μένουν από βλάβη στο δρόμο

Get it on Google Play Download on the App Store