10 αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κρίνεται και αξιολογείται από πολλούς επιμέρους τομείς, μεταξύ των οποίων δύο πολύ σημαντικοί είναι η τιμή αγοράς και η αξιοπιστία. Ο συνδυασμός χαμηλής τιμής και μικρής συχνότητας εμφάνισης βλαβών είναι ιδανικός, αφού έτσι εξασφαλίζονται αρκετά χρήματα στην αγορά, αλλά και στη χρήση. Μεγάλη βέβαια σημασία έχει και το ιστορικό ενός αυτοκινήτου, αφού ακόμα και το πιο αξιόπιστο να είναι, αν ο προηγούμενος κάτοχός του το είχε τρακάρει, δεν το πρόσεχε, δεν τηρούσε τα service κ.λπ., τότε το πιθανότερο είναι να βγάλει προβλήματα.

Δείτε ακόμα: Τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα των τελευταίων 30 ετών

Παρακάτω συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 προτάσεις αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα οποία πωλούνται σε προσιτές τιμές και έχουν πολύ καλή εικόνα στον τομέα της αξιοπιστίας.

Toyota Aygo

Για το κοινό που αναζητά ένα μικρό, ευέλικτο, οικονομικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο πόλης, το Toyota Aygo αποτελεί μια καλή επιλογή. Το προγενέστερο μοντέλο ηλικίας 6-7 ετών πωλείται σε τιμές που κυμαίνονται γύρω στις 6.000 ευρώ και με τα απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας στον εξοπλισμό του. Ο 1.000άρης κινητήρας των 68 ίππων διαθέτει θετική απόκριση, έχει χαμηλή κατανάλωση και ανεβάζει με ευκολία στροφές επιταχύνοντας σβέλτα το μίνι Toyota (0-100 χλμ./ώρα σε 14,2 δλ.), αλλά εμφανίζει κραδασμούς και τραχύτητα. Στο εσωτερικό με τη νεανική εικόνα υπάρχουν μειονεκτήματα σε ποιότητα και εργονομία, όπως είναι τα μέτρια πλαστικά, οι «γυμνές» μεταλλικές επιφάνειες, η απουσία δεύτερου διακόπτη για το ηλεκτρικό παράθυρο του συνοδηγού και τα πίσω παράθυρα που ανοίγουν μόνο προς τα έξω. Σε επίπεδο χώρων οι πίσω θα κάνουν παραχωρήσεις, ενώ μικρός είναι ο χώρος αποσκευών των 139 λίτρων.

Δείτε ακόμα: 9+1 ενέργειες μετά την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Hyundai i10

Το Hyundai i10 αποτελεί μια δημοφιλή πρόταση και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αφού είναι ένα σύγχρονο και αξιόπιστο αυτοκίνητο πόλης. Οι τιμές του κυμαίνονται γύρω στις 5.500 ευρώ για τα μοντέλα του 2013-2014 με τον 1.100άρη κινητήρα. Το μηχανικό αυτό σύνολο με τους 69 ίππους κινεί αξιοπρεπώς το αυτοκίνητο και είναι ολιγαρκές σε καύσιμο, ωστόσο αρνητικό του στοιχείο αποτελεί ο τονισμένος θόρυβος στις πιο υψηλές στροφές. Επίσης, το i10 είναι ένα πολύ φιλικό στους χειρισμούς και στην οδήγηση μίνι αυτοκίνητο, το οποίο παράλληλα είναι σε θέση να κινηθεί με ασφάλεια και σε πιο μακρινές διαδρομές. Θετικές κριτικές αποσπά το εσωτερικό του i10 με τα νεανικά χαρακτηριστικά, την προσεγμένη ποιότητα και εργονομία και τους άνετους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (225 λτ.).

Kia Picanto

Το προγενέστερο Kia Picanto αποτελεί και αυτό ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, ιδανικό για την πόλη, αφού είναι ευέλικτο, πρακτικό και με χαμηλά κόστη χρήσης, ενώ διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ανέσεων και ασφαλείας. Στο εσωτερικό του τα στοιχεία που κερδίζουν τις εντυπώσεις είναι ο μοντέρνος διάκοσμος, η καλή ποιότητα κατασκευής, οι αρκετά ικανοποιητικοί χώροι για επιβάτες και το πορτ μπαγκάζ των 200 λτ. Ο 1.0 λίτρου 3κύλινδρος κινητήρας των 69 ίππων παρουσιάζει πολιτισμένη λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση, διαθέτει την απαραίτητη ζωντάνια και προσφέρει αξιοπρεπείς επιδόσεις. Το Kia Picanto 1.0 ξεχωρίζει ακόμα για την ευελιξία και την ευκολία στους χειρισμούς, ωστόσο σε πιο γρήγορες ταχύτητες αυτό που ίσως ενοχλήσει είναι η μέτρια αίσθηση του τιμονιού.

Honda Jazz

Το Jazz αποτελεί από την πρώτη γενιά του ένα αυτοκίνητο το οποίο «δεν σπάει, δε χαλάει», ενώ συνδυάζει ευελιξία με την αυξημένη πρακτικότητα και άνεση χώρων. Χαρακτηριστικά που αφορούν και το δεύτερης γενιάς Jazz, στο εσωτερικό του οποίου θα φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερα ενήλικα άτομα. Για τις αποσκευές υπάρχουν 335 λτ. και αυξάνονται έως τα 883 λτ. (μέχρι το ύψος των παραθύρων) με την πολύ εύκολη αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, το οποίο ανασηκώνεται κατά 90 μοίρες. Στο δρόμο το μικρό Honda είναι ιδιαίτερα ευκολοδήγητο, άνετο και ευέλικτο στις αστικές μετακινήσεις, σταθερό και ασφαλές σε πιο μακρινές διαδρομές με υψηλότερες ταχύτητες. Ο κινητήρας των 1.3 λίτρων με τους 99 ίππους εμφανίζει πολύ καλή ελαστικότητα και ευστροφία, ενώ προσφέρει σβέλτες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Οι τιμές για τα μοντέλα 7ετίας κυμαίνονται γύρω στις 8.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Απατεωνιές στις αγγελίες μεταχειρισμένων

Hyundai i20

Μία αξιόπιστη και αξιόλογη πρόταση αγοράς μικρού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σε χαμηλή τιμή, είναι το πρώτης γενιάς i20 1.2, το οποίο διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό από την αρχική του έκδοση και πωλείται γύρω στις 6.500 ευρώ (μοντέλα 2012-2013). Στο εσωτερικό του με την καλή εργονομία, τα σκληρά πλαστικά διαθέτουν καλή ποιότητα και συναρμογή, ενώ οι χώροι είναι άνετοι για την φιλοξενία 4 ενήλικων επιβατών, όπως και το πορτ μπαγκάζ των 295 λίτρων. Ο κινητήρας βενζίνης των 1.2 λτ. ισχύος 78 ίππων εμφανίζει καλή ελαστικότητα και ικανοποιητικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Κατά την κίνησή του, το μικρό Hyundai κερδίζει την εμπιστοσύνη του οδηγού του χάρη και στην σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, ωστόσο το τιμόνι με την θετική αμεσότητα είναι ελαφρύ και με τεχνητή αίσθηση.

Toyota Yaris

Ένα από τα πιο δημοφιλή μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παραμένει το δεύτερης γενιάς Yaris, καθώς είναι αξιόπιστο, ευέλικτο, οικονομικό, πρακτικό και ευρύχωρο. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει για τις άφθονες καμπύλες στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, με την ξεχωριστή αισθητική, τους πολλούς αποθηκευτικούς και την ικανοποιητική ποιότητα. Το συρόμενο πίσω κάθισμα αυξάνει την πρακτικότητα και διαμορφώνει την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από τα 272 έως τα 363 λίτρα. Στην οδήγηση, το πρώτο στοιχείο που κάνει θετική εντύπωση είναι η ευελιξία και η φιλικότητα που προσφέρει στην πόλη. Το τιμόνι του «κόβει» αρκετά, αλλά από την άλλη πλευρά η αμεσότητά του δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όπως και η αίσθηση σε πιο σβέλτους ρυθμούς. 0 1.300άρης κινητήρας των 87 ίππων είναι αποδοτικός αλλά και θορυβώδης στις υψηλές στροφές.

Διαβάστε επίσης: Μεταχειρισμένα ντίζελ SUV σε χαμηλές τιμές

Ford Focus

Σε πολύ προσιτές τιμές προσφέρεται και το Ford Focus με τον 1.400άρη κινητήρα και ηλικίας περίπου 10 ετών (περίπου 5.000 ευρώ). Το Focus παραμένει σύγχρονο σχεδιαστικά, εξωτερικά και στο εσωτερικό όπου έχει γίνει χρήση αφρώδους υλικού στο πάνω μέρος του ταμπλό. Στα θετικά στοιχεία του εσωτερικού ανήκουν οι άνετοι χώροι για όλους τους επιβάτες και το αρκετά ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ των 385 λίτρων. Σημείο αναφοράς και του 2ης γενιάς Focus αποτελεί η πολύ καλή οδική συμπεριφορά που προσφέρουν οι σωστά ρυθμισμένες ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις και το στιβαρό πλαίσιο. Ο κινητήρας των 1.4 λτ. με τους 80 ίππους είναι οριακά επαρκής για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και καλύτερα είναι να προτιμήστε τον 1.600άρη των 100 ίππων.

Honda Civic

Το όγδοης γενιάς 5θυρο Civic παραμένει ακόμα και σήμερα ένα σπορτίφ και μοντέρνο σχεδιαστικά αυτοκίνητο, τόσο εξωτερικά και στο εσωτερικό του. Στο θάλαμο των επιβατών την πρακτικότητα αυξάνουν ο ψηλά τοποθετημένος επιλογέας των ταχυτήτων το επίπεδο δάπεδο και τα πίσω Magic Seats. Oι χώροι είναι άνετοι για τους επιβάτες και για τις αποσκευές τους (485 λτ.). Σε επίπεδο κατασκευής, τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό είναι καλής ποιότητας και με στιβαρή συναρμογή. Ο σπορτίφ προσανατολισμός του Civic γίνεται αισθητός και στο δρόμο μέσω της σφιχτής ανάρτησης, η οποία προσφέρει πολύ καλή οδική συμπεριφορά, αν και μετριάζει κάπως την άνεση. Ο κινητήρας των 1.4 λίτρων απόδοσης 83 ίππων είναι ελαστικός και με χαμηλές απαιτήσεις σε καύσιμο.

Δείτε ακόμα: Προσοχή σε αυτά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Hyundai i30

Το πρώτης γενιάς Hyundai i30 παραμένει ένα ενδιαφέρον μικρομεσαίο αυτοκίνητο με πολύ καλό εξοπλισμό, δυνατό κινητήρα και ελκυστική συνολικά εικόνα, ενώ προσφέρεται σε χαμηλές τιμές (περίπου 6.000 ευρώ τα 10ετίας). Το εσωτερικό του i30 διακρίνεται από την προσεγμένη ποιότητα και τους καλούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (340 λτ.). Θετικές κριτικές αποσπά το i30 και στους τομείς της οδικής συμπεριφοράς και της προσφερόμενης άνεσης, μέσω της μαλακής και ανεξάρτητης σε όλους τους τροχούς ανάρτησης. Στα «συν» του i30 ανήκει και ο δυνατός, ελαστικός και με πολύ καλές επιδόσεις κινητήρας των 1.4 λτ. των 109 ίππων.

Suzuki SX4

Από τα πιο δημοφιλή μικρά μεταχειρισμένα SUV και ειδικά 4×4 είναι και Suzuki SX4 με την ελκυστική σχεδίαση εσωτερικά και το σχετικά συντηρητικό εσωτερικό. Σε αυτό τα σκληρά πλαστικά ικανοποιούν και η συναρμογή είναι στιβαρή. Τέσσερις επιβάτες μπορούν να φιλοξενηθούν δίχως παραχωρήσεις, όμως το πορτ μπαγκάζ των 270 λτ. είναι σχετικά μικρό. Στα θετικά χαρακτηριστικά του SX4 ανήκει η ασφαλής και προβλέψιμη οδική του συμπεριφορά, αφού στον αυτοκινητόδρομο παρουσιάζει καλή σταθερότητα ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες, ενώ εκτός δρόμου είναι ευχάριστο στο χώμα και τα όρια τίθενται κυρίως από την χαμηλή απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Ο κινητήρας των 1.6 λτ. με τους 107 ίππους παρουσιάζει καλές επιδόσεις και ελαστικότητα, αλλά παράγει αισθητό θόρυβο.

Δείτε ακόμα: Τι είναι το ντιστριμπιτέρ;

Get it on Google Play Download on the App Store