Οι πρώτες ματιές στο «Χάος» των 3.000 ίππων

Τον προηγούμενο μήνα έσκασε σαν βόμβα η είδηση για το ελληνικό hypercar των 3.000 ίππων και 500+ χλμ./ώρα τελικής, δια χειρός Σπύρου Πανόπουλου και με το όνομα Chaos. Σήμερα ήρθε η ώρα να ρίξουμε τις πρώτες ματιές στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Μέχρι τώρα, οι μόνες εικόνες του αυτοκινήτου το έδειχναν κάτω από το σεντόνι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να απομακρυνθεί στην επόμενη Έκθεση της Γενεύης, το Μάρτη του 2021. Μέχρι τότε, θα παίρνουμε μικρές δόσεις ελληνικής μαστοριάς. Η αρχή γίνεται με τις εξατμίσεις. Το Chaos διαθέτει 4 απολήξεις και γύρω τους βλέπουμε σε αρκετά σεβαστή έκταση, την διαμόρφωση του πίσω μέρους. Δεσπόζει το σμίλεμα της αεροδυναμικής και τα LED φωτιστικά σώματα, που έχουμε ήδη δει αναμμένα σε προηγούμενη φώτο.

Δείτε ακόμα: Το ελληνικό Evo που κάνει τον πλανήτη να παραμιλά! (+videos)

Η δημιουργία του Πανόπουλου και του επιτελείου του, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από εξωτικά υλικά και σε προγράμματα CAD, παίρνοντας κίνηση από έναν twinturbo 10κύλινδρο σε σχήμα V -περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών- κινητήρα 4.0 λίτρων (3.998 κ.εκ. για την ακρίβεια) και αποδίδοντας με χρήση 100άρας βενζίνης 2.000 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. Με καύσιμο E85 (βιοαιθανόλη) και μεγαλύτερα τούρμπο, η απόδοση ανεβαίνει στους 3.000 ίππους και το όριο περιστροφής στις 12.000 σ.α.λ., με τη συμπίεση να βρίσκεται σε αμφότερες τις περιπτώσεις στο 12,3:1!

Διαβάστε επίσης: Ελληνική McLaren 650S 1.400 ίππων! (+video)

Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επιταχύνοντας το ultracar -όπως το ονομάζει ο δημιουργός του- στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 2δλ. και ξεπερνώντας τα 500 χλμ./ώρα τελικής!

Get it on Google Play Download on the App Store