Οι πρώτες τιμές του τελευταίου Kia Stinger

Το Stinger GT αποσύρεται σιγά σιγά από την παραγωγή και η Kia φροντίζει να το ξεπροβοδίσει με το δέοντα τρόπο. Η συλλεκτική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση Tribute λειτουργεί ιδανικά ως αποχαιρετισμός, ξεκινώντας την εμπορική του πορεία από την αγορά των Η.Π.Α.

Μόλις 440 Stinger Tribute Edition θα διατεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα 1.000 της παγκόσμιας διαθεσιμότητας, οπότε βλέπουμε πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη αγορά για τους Κορεάτες. Σχεδόν τα μισά επετειακά θα πάρουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι παράλληλα απολαμβάνουν λογικών τιμών για τη συλλεκτική έκδοση του Stinger. H Tribute εκδοχή του sport sedan της Kia ξεκινά από τις 53.990 δολάρια (49.269 ευρώ) για το πισωκίνητο και τις 55.590 δολάρια (50.760 ευρώ) για το τετρακίνητο, με τον εξοπλισμό να είναι πάμπλουτος και να περιλαμβάνει από πληρέστατο πακέτο συστημάτων ασφαλείας μέχρι premium ηχοσύστημα Harmon Kardon 15 ηχείων.

Η ματ βαφή Moonscape Grey (υπάρχει και το Ascot Green) και οι μαύρες 19άρες ζάντες διαχωρίζουν το παρουσιαστικό του Tribute από των υπολοίπων Stinger, με τις μαύρες δαγκάνες της Brembo και τα κόκκινα γράμματά τους να κάνουν τη διαφορά πίσω από τους τροχούς. Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι καφέ δερμάτινες επενδύσεις Terracotta και ο κόκκινος ambient φωτισμός, που δίνει έναν πολύ καλό τόνο δυναμισμού στην κατά τα άλλα πολυτελέστατη καμπίνα. H οθόνη αφής των 10,25 ιντσών και το σύστημα πολυμέσων, μαζί με εκείνο της πλοήγησης, εννοείται είναι στάνταρ.

Ο 3.3 V6 twinturbo δεν θα μπορούσε παρά να αναλαμβάνει την κίνηση του Stinger Tribute Edition, με απόδοση 373 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 510 Nm στις 1.300-4.500 σ.α.λ. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο είναι η μοναδική επιλογή στη μετάδοση, η οποία όπως είπαμε χωρίζεται σε πισωκίνητη και τετρακίνητη. Σε αμφότερες περιπτώσεις τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,7 δλ., ενώ η τελική ανέρχεται στα 270 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store