«Οικογενειακό καβγαδάκι» ανάμεσα σε Skoda και VW

Όταν ο όμιλος VW απέκτησε την Skoda, ποτέ δεν φαντάστηκε πως η θυγατρική μάρκα της θα ανέβει τόσο, που θα φτάσει στο σημείο να απειλεί τις πωλήσεις της. Και όμως οι καιροί αλλάζουν και πλέον η τσέχικη μάρκα είναι σε τέτοιο επίπεδο που προκαλεί πονοκεφάλους στη «μαμά» VW. κάτι στο οποίο είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε επίσης: Skoda Kodiaq RS με 240 ίππους και τετρακίνηση (+video)

Προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα η VW σκέφτεται δύο επιλογές προς το παρόν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η μία είναι να μεταφέρει την παραγωγή των μοντέλων της Skoda σε γερμανικό έδαφος και να ακριβύνουν έτσι οι τιμές τους (καθώς το εκεί εργατικό κόστος είναι υψηλότερο σε σχέση με αυτό στην Τσεχία). Η άλλη είναι η Skoda να πληρώνει περισσότερα χρήματα στην VW για να αποκτά πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες. Κάτι που επίσης θα κάνει τα μοντέλα της Skoda πιο ακριβά.

Όμως δεν είναι τόσο απλό να παρθούν αποφάσεις, ειδικά για μεταφορά της παραγωγής εκτός Τσεχίας, καθώς τα εκεί συνδικάτα δεν δείχνουν διατεθειμένα να δεχτούν κάτι τέτοιο, με τον επικεφαλής τους να τονίζει πως θα απορρίψουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτή τη στιγμή το Skoda Superb κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Kvasiny μαζί με τα Kodiaq, Karoq και Seat Ateca.

Διαβάστε ακόμη: Νέα hi-tech Skoda Fabia i-con με 10.780 ευρώ

Όπως και να έχει, η VW βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς όποια απόφαση και αν πάρει δεν θα είναι εύκολο να την υλοποιήσει και σίγουρα θα δημιουργήσει εμπόδια, ενδεχομένως και στην ίδια την πορεία της.

Get it on Google Play Download on the App Store