Ολοκαίνουργιο SUV έμπασε νερά! (+video)

Προβλήματα αξιοπιστίας και ποιότητας σε καινούργια αυτοκίνητα, βλέπουμε συχνά-πυκνά σε Tesla. Το SUV που θα δούμε δεν ανήκει στην γκάμα των Model, αλλά άνετα τα συναγωνίζεται σε εικόνες «καταστροφής».

Το Mahindra Scorpio N είναι ένα από τα πιο καινούργια μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ινδία, έχοντας προλάβει να γίνει τεράστια επιτυχία στους 8 μήνες που κυκλοφορεί. Ένα μεσαίο SUV με σχεδιαστική αρωγή από τον Pininfarina, προσεγμένη αεροδυναμική, σύγχρονο εσωτερικό, δυνατότητα μεταφοράς 7 επιβατών και δυο «βαρβάτους» κινητήρες (έναν βενζίνης κι έναν ντίζελ), με απόδοσή έως 200 ίππους (ο βενζινοκινητήρας, 175 ο ντίζελ) και αρχική τιμή στα 11,99 εκατ. λαχ (14.425 ευρώ). Πώς να μην προκαλέσει πανικό στις αντιπροσωπείες και το site της Mahindra, όταν συνδυάζει τα πάντα;

Πανικό, ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσει στους επιβάτες του και σε περίπτωση καταιγίδας, όπως απέδειξε το τεστ ενός Ινδού αυτοκινητόφιλου. Ο Arun Panwar πήρε το Scorpio N και το έβαλε κάτω από καταρράκτη, για να διαπιστώσει τυχόν διαρροές. Δοκιμή που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία (ή αποτυχία, αν το δούμε από τη μεριά του αυτοκινήτου), καθώς το νέο Mahinda έμπασε νερά από την ηλιοροφή! Το ύδωρ άρχισε να μπαίνει σχεδόν με το που πάρκαρε κάτω από τον καταρράκτη, λες και είχε ξεχαστεί ανοιχτή η ηλιοροφή. Καθίσματα, ταμπλό και κεντρική κονσόλα έγιναν «λούτσα», καταδεικνύοντας ζητήματα με την εφαρμογή των πάνελ. Ως φαίνεται, ο ποιοτικός έλεγχος στο εργοστάσιο του Πούνε απέχει από το ιδανικό, καθώς νερά μπήκαν και από τις πόρτες – πολύ λιγότερα, βέβαια, σε σχέση με τον (κυριολεκτικά) καταρράκτη της ηλιοροφής.

Get it on Google Play Download on the App Store