Ονειρική Lancia Delta Integrale Martini 5 Evo (+video)

Στο άκουσμα του ονόματος Lancia, ένα μοντέλο έρχεται αμέσως στο νου, όλων των «βενζινοαίματων». H Delta Integrale, ανεξαρτήτως έκδοσης, ισχύος, χρονολογίας και λοιπών στοιχείων. Η φουσκωμένη σιλουέτα, τα χαρακτηριστικά διπλά φανάρια, η σχεδόν κάθετη αεροτομή και οι 15άρες της Speedline είναι χαραγμένα στο μυαλό, ενώ η αγάπη για την Ιταλίδα αναζωπυρώνεται κάθε φορά που εμφανίζεται ένα άριστα διατηρημένο μοντέλο προς πώληση. Ειδικά όταν είναι ντυμένο στα χρώματα της Martini.

Δείτε ακόμα: Ανάσταση! Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει

Η Integrale που μας κάνει να ψάχνουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, μπας και, είναι μία από τις μόλις 400 Martini 5 Evoluzione. Ειδικές εκδόσεις των Integrale υπάρχουν πολλές, η συγκεκριμένη όμως είναι μια από τις πλέον σημαδιακές. Εκτός της εσάνς Martini, το «5» αντιπροσωπεύει το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Lancia, στο WRC. Η Martini 5 Evoluzione βασίστηκε στην Evo I και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο με την Evo II, με τον 2λιτρο DOHC τετρακύλινδρο τούρμπο να αποδίδει 210 ίππους και 300 Nm ροπής, κινώντας τους τέσσερις τροχούς σε κατανομή 56/44 εμπρός-πίσω και προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δλ. και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Lancia Delta Integrale Martini πωλείται για 129.000 ευρώ!

Η συγκεκριμένη άλλαξε το 2017 ιμάντες, ρουλεμάν, μπαταρία, φλάντζα, σωληνώσεις, ψυγείο, αντλία νερού, μίζα και πολλαπλή εισαγωγής. Οι βάσεις του κινητήρα αντικαταστάθηκαν το 2019 και συνολικά, από το 1992 που ταξινομήθηκε πρώτη φορά, το οδόμετρο αναγράφει 21.000 χλμ. Είναι αρκετά ταξιδεμένη καθώς αγοράστηκε αρχικά στην Ιαπωνία, ο επόμενος ιδιοκτήτης ήταν στην Ισπανία και ο σημερινός στις Η.Π.Α. Έχουμε να κάνουμε με τρίτο χέρι, δηλαδή. Κάτι που ουδόλως επηρεάζει την τιμή, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 105.000 δολάρια (89.140 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Πόσα θα δίνατε για μια Lancia Delta Integrale;

Get it on Google Play Download on the App Store