Ονειρικό Honda NSX Zanardi Edition (+video)

Η Honda είναι γνωστή για τις επιτυχίες της στην F1, όμως και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της. Στο εκεί κορυφαίο πρωτάθλημα μονοθεσίων (CART), ο Alessandro Zanardi κατέκτησε το πρωτάθλημα Οδηγών 2 σερί χρονιές (1997 και 1998) με ένα χαρακτηριστικό ερυθρόλευκο μονοθέσιο και τα αυτοκόλλητα «TARGET» (με λίγο κίτρινο) σε πρώτο πλάνο. Η αμερικανική εκδοχή του συνδυασμού Ferrari-Marlboro, αν προτιμάτε. Ο κινητήρας των επιτυχιών; Honda.

H ομάδα του Chip Ganassi, σε συνεργασία με τους Ιάπωνες, δημιούργησαν 51 NSX Zanardi Edition για να γιορτάσουν τους τίτλους του Ιταλού. Το πρώτο πήγε στον ίδιο τον Zanardi και τα υπόλοιπα 50 σε ισάριθμους τυχερούς. Ένα εξ αυτών, πωλείται.

Δείτε ακόμα: Όταν ο Senna έστυβε το Honda NSX (+video)

Το Zanardi Edition ήταν παρόμοιο με το Type S της ιαπωνικής αγοράς. Το κόκκινο New Formula Red χρώμα ήταν αποκλειστικό για το μοντέλο (και το μοναδικό διαθέσιμο) και οι πολυάκτινες ανθρακί ζάντες 16 και 17 ιντσών εμπρός-πίσω της BBS, ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα NSX. Επίσης, η οροφή είναι σταθερή και όχι targa. Κάτι που μαζί με την ελαφρύτερη αεροτομή, το λεπτότερο πίσω τζάμι, τη μικρότερη μπαταρία και την κατάργηση της υδραυλικής υποβοήθησης στο τιμόνι, μείωσαν το βάρος κατά 67,5 κιλά.

Στο εσωτερικό, οι δερμάτινες και suede επενδύσεις στα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, το τιμόνι της Acura με τον αερόσακο και η πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής και την υπογραφή του Zanardi, δίνουν τον τόνο. Το συγκεκριμένο είναι το υπ’αριθμόν 43.

Διαβάστε επίσης: Το Honda NSX Type R «ρίχνει» στο καινούργιο! (+video)

Κάτω από το καπό, ο ατμοσφαιρικός V6 των 3.2 λίτρων αποδίδει 294 ίππους στις 7.300 σ.α.λ. και 304 Nm ροπής στις 5.300 σ.α.λ., συνδυαζόμενος με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Από το 1999 μέχρι σήμερα έχει διανύσει 57.541 μίλια (92.603 χλμ) και η τιμή του προς το παρόν, βρίσκεται στις 77.777 δολάρια. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται σε 3 ημέρες, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως καινούργιο κόστιζε 84.745.

Get it on Google Play Download on the App Store