Ονειρικό Mazda RX-10 με 1.050 ίππους!

Εδώ και χρόνια υπομένουμε τον καημό ενός νέου RX-7. Η Mazda παρουσίασε το RX-Vision, πίσω στο 2015, έχει στα υπόψιν της το RX-9 -που δεν θα είναι «RX»-, όμως κάτι χειροπιαστό δεν έχουμε δει ακόμα. Κι έρχεται ο Maximilian Schneider να ρίξει περαιτέρω αλάτι στις πληγές, παρουσιάζοντας το RX-10!

Διαβάστε επίσης: Το Mazda RX-7 έμαθε τον Wankel στον κόσμο

Ο digital designer καταθέτει την άποψή του για ένα hypercar από τη Mazda, με συγκλονιστική εμφάνιση και πάνω από 1.000 ίππους! Το RX-10 Vision Longtail, όπως είναι το πλήρες όνομα της σπουδής, αντλεί έμπνευση από την αφρόκρεμα του είδους: McLaren Speedtail, Aston Martin Valkyrie και Ferrari SF90 Stradale, ενώ κάτω από το «διαστημικό» αμάξωμα συναντάμε μεν plug-in υβριδικό σύνολο, αλλά με τον Wankel σε ηγετικό ρόλο!

Δείτε ακόμα: Mazda RX-8 «ξυρίζει» BMW 328i (+video)

Σύμφωνα με τον Schneider, ένας τριρότορος περιστροφικός κινητήρας 2.3 λίτρων αποδίδει 800 ίππους μόνος του και χαίρει της συνδρομής 2 ηλεκτροκινητήρων -ένας ανά άξονα- 125 ίππων έκαστος. Η συνδυαστική απόδοση του τετρακίνητου hypercar φτάνει τα 1.050 άλογα και μπορεί να το επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 2,5 δλ., με την τελική να αγγίζει τα 430 χλμ./ώρα!

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό Mazda RX-7 με κινητήρα Skyline!

Η έμπνευση και ελπίδα του ψηφιακού σχεδιαστή, προήλθε από την κατηγορία Hypercars που θα προστεθεί στις 24 Ώρες του Le Mans και θα φιλοξενεί τις αγωνιστικές εκδόσεις αναλόγων κατασκευών παραγωγής. Να θυμίσουμε πως η Mazda παραμένει η μοναδική εταιρία που έχει κερδίσει τον φημισμένο αγώνα με περιστροφικό μοτέρ (και μέχρι να έρθει η Toyota το 2018, ήταν η μοναδική γιαπωνέζικη που το είχε καταφέρει), το 1991 με το αξέχαστο -και τετραρότορο- 787B.

Get it on Google Play Download on the App Store