Πάει εκτός δρόμου η Cadillac Escalade; (+video)

Τα πολυτελή SUV είναι από τα πιο παρεξηγημένα αυτοκίνητα. Ο κόσμος τα αγοράζει ως έκφραση κύρους και επιβλητικότητας, οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου τα αντιμετωπίζουν σαν θρόμβους της κυκλοφορίας και οι κατασκευαστές απολαμβάνουν τα κέρδη. Βέβαια, φταίνε και οι ίδιοι που τα πλασάρουν ως κοστουμάτους νταήδες σε τέσσερις τροχούς, όμως η αλήθεια είναι πως μοντέλα όπως η Cadillac Escalade μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα, από το να περιφέρονται σε executive στέκια.

Δείτε ακόμα: Πάνε εκτός δρόμου τα πολυτελή SUV; (+video)

Ειδικά το SUV της Cadillac, είναι συνώνυμο του lifestyle και της «κιτσαρίας» στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Αθλητές, celebrities, ράπερ, οτιδήποτε έχει σχέση με το star system, συνήθως το συναντάς πίσω από το τιμόνι ή στο πίσω κάθισμα μιας Escalade. Εκ πρώτης όψεως, η 5η γενιά της «αμερικανικής Porsche Cayenne» δεν ξεφεύγει από τα στερεότυπα. Θεόρατη (5.766 ολόκληρα χλστ. μήκος), «ασήκωτη» (2,7 τόνοι βάρος) και με στάνταρ 22άρες ζάντες, η Escalade μοιάζει ιδανική για κοκτέιλ πάρτι και lifestyle εκδηλώσεις πάσης φύσεως. Ωστόσο, έχει κρύβει πολλά προσόντα κάτω από το πελώριο αμάξωμα.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε τα 94 SUV που πωλούνται στην Ελλάδα;

Όπως τα περισσότερα πολυτελή SUV, που είναι από τα πιο καλοεξοπλισμένα για off road περιπέτειες, η ναυαρχίδα της Cadillac διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, μπλοκέ διαφορικά πίσω και στο κέντρο, κλείδωμα του κεντρικού, ηλεκτρονικά συστήματα παραμετροποίησης για κίνηση σε διάφορα τερέν και αερανάρτηση. Βάλτε στην εξίσωση τον ρωμαλέο 6.2 V8 των 420 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 623 Nm, μαζί με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων, και έχετε ένα τεχνολογικό άρμα έτοιμο για τα βουνά. Σε πλήρη συνάρτηση με την υπόλοιπη κατηγορία, κυριότεροι αντίπαλοι δεν είναι τα στοιχεία της φύσης αλλά τα ελαστικά, ο όγκος (συνυπολογίστε πάνω από 2 μέτρα πλάτος) και το κουράγιο του οδηγού.

Δείτε ακόμα: REO δείχνει τα δόντια του εκτός δρόμου (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store