Πάει για ρεκόρ χρημάτων η McLaren του Senna

Πριν από μερικούς μήνες σας είχαμε ενημερώσει για το γεγονός πως McLaren-Ford MP4 / 8A την οποία οδήγησε ο Ayrton Senna σε κάποιους αγώνες του πρωταθλήματος του 1993 βγαίνει σε δημοπρασία. Πλέον το συγκεκριμένο μονοθέσιο έχει βγει με επίσημες φωτογραφίες και φαίνεται πως είναι σε άψογη κατάσταση με τον οίκο Bonhams, ο οποίος έχει αναλάβει τη δημοπρασία, να εκτιμά πως θα βρει νέα στέγη για περίπου 6.000.000 ευρώ. Φυσικά πολλοί θεωρούν πως αυτό το ποσό θα ξεπεραστεί κατά πολύ και περιμένουν νέο ρεκόρ, καθώς στα 7.000.000 είχε πουληθεί η Ferrari F2001 του Michael Schumacher.

Δείτε ακόμη: McLaren Senna: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και τελική 340 χλμ./ώρα

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως το 1993 ήταν μία χρονιά δύσκολη για την McLaren, καθώς στο τέλος του 1992 η Honda αποχώρησε από προμηθευτής κινητήρων και η βρετανική ομάδα πήρε τους V8 κινητήρες της Ford οι οποίοι όμως υστερούσαν έναντι του ανταγωνισμού. Ήταν η χρονιά όπου Williams και Prost κυριάρχησαν του ανταγωνισμού.

Ωστόσο ο Ayrton Senna με το μονοθέσιο που βγαίνει σε δημοπρασία κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Grand Prix του Μονακό του 1993 η οποία έμελλε να είναι και η τελευταία της καριέρας του στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου. Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο ο Βραζιλιάνος συμμετείχε στα Grand Prix του Καναδά, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης: Όλη η ιστορία της McLaren σε ένα πεντάλεπτο video

Η δημοπρασία για την McLaren-Ford MP4 / 8A του Senna θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση στο Μονακό από τον οίκο Bonhams.

Get it on Google Play Download on the App Store