Παγκόσμιο ρεκόρ «σβούρας» από την Porsche Taycan (+video)

Η Porsche Taycan Cross Turismo συνεχίζει να κάνει ιδιότυπα ρεκόρ. Μετά την καταγραφή της στα Βιβλία Γκίνες μέσα από ορυχεία, ήρθε η ώρα μιας ακόμα κορυφαίας επίδοσης. Αυτή τη φορά στα χιόνια και με τον διάσημο stunt driver, Terry Grant, στο τιμόνι.

Η περιπετειώδης εκδοχή του ηλεκτρικού από το Τσουφενχάουζεν βρέθηκε στη Σουηδία, στα πλαίσια του Race of Champions. O Terry Grant είναι μόνιμος προσκεκλημένος της συγκεκριμένης διοργάνωσης και δεν έχασε την ευκαιρία να διασκεδάσει, πίσω από τα πηδάλια της Cross Turismo. Από τη στιγμή που θα προσέφερε θέαμα μαζί της, όμως, γιατί να μην το έκανε καταρρίπτοντας και ρεκόρ; Στην προκειμένη, αυτό για τις περισσότερες «σβούρες» με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εγχείρημα που δεν ήταν όσο εύκολο ακούγεται, λόγω των συστημάτων που διαθέτει η Taycan.

Πέρα από τον έλεγχο ευστάθειας και τη διαχείριση της μπαταρίας, εμπόδιο στάθηκε και το χιόνι. Όσο βοηθούσε με τη χαμηλή του πρόσφυση, άλλο τόσο δημιούργησε πρόβλημα στη λειτουργία των αισθητήρων. Έπειτα από μερικά donuts το χιόνι και ο πάγος κάλυπταν ορισμένους αισθητήρες στο πάτωμα του αυτοκινήτου, βάζοντας την ECU σε κατάσταση επιφυλακής και κόβοντας ολοσχερώς την παροχή ισχύος. Παρόλα αυτά, ο Grant κατάφερε να πάρει 69 επιτόπιες στροφές και να θέσει το ανάλογο Ρεκόρ Γκίνες! Και τα κατάφερε δίχως να οδηγεί ούτε την Turbo S, ούτε την Turbo, ούτε καν την 4S, αλλά τη βασική 4 Cross Turismo!

Σε αυτή, οι δυο ηλεκτροκινητήρες παράγουν συνδυαστικά 390 ίππους και 500 Nm, φτάνοντας στα 476 άλογα με λειτουργία overboost. Η κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται στα 22,4-26,4 kWh/100 χλμ. (βάσει WLTP) και η αυτονομία στα 389-456 χλμ. Η βάρους 2.250 κιλών Porsche, τέλος, επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 5,1 δλ. και φτάνει μέχρι τα 220 χλμ./ώρα, όπου περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Get it on Google Play Download on the App Store