Πάνω από 1.000 Porsche και 180 Bentley καίγονται μεσοπέλαγα

Η φωτιά που ξέσπασε χθες στα αμπάρια του Felicity Ace, συνεχίζει να καίει. Το 22μελές πλήρωμα απομακρύνθηκε επιτυχώς από το ναυτικό της Πορτογαλίας, με καίρια συνδρομή από το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Resilient Warrior», που έσπευσε στο σημείο μόλις το φορτηγό πλοίο εξέπεμψε σήμα «S.O.S.». Τα αυτοκίνητα που μετέφερε, όμως, παραμένουν εγκλωβισμένα. Και σήμερα, είχαμε τις πρώτες ανακοινώσεις για τη «λυπητερή».

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως το πλοίο των 200 μέτρων μετέφερε αυτοκίνητα του VW Group, από το λιμάνι του Έμντεν σε εκείνο του Ντέισβιλ, στις Η.Π.Α. Η -ως στιγμής, αδιευκρίνιστης αιτίας- πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα ενδότερά του, ακινητοποίησε το Felicity Ace κοντά στις Αζόρες με αρκετές χιλιάδες οχήματα σε επισφαλή θέση. Το καράβι έχει μέγιστη μεταφορική δυνατότητα 4.000 οχημάτων, ωστόσο αναφέρεται πως είχε ξεκινήσει με 2.500 από τη Γερμανία. Σιγά-σιγά. αρχίζει να συντίθεται το παζλ της καταστροφής…

Εκπρόσωπος της Porsche έκανε λόγο για 1.100 αυτοκίνητα του Τσουφενχάουζεν, κάθε λογής: Macan, Cayenne, Boxster, 911, δίχως να διευκρινίζεται πόσα αντιστοιχούν σε κάθε μοντέλο. Αντίστοιχη ανακοίνωση της Bentley αναφέρει την ύπαρξη τουλάχιστον 189 Bentayga, Flying Spur και Continental GTC, ενώ ανεξάρτητες πηγές προσθέτουν στο «λογαριασμό» 11 Lamborghini Huracan και άλλες 10 Urus. Προς το παρόν, όμως, οι Ιταλοί δεν επιβεβαιώνουν (ούτε διαψεύδουν) την παρουσία αυτοκινήτων τους στο φλεγόμενο πλοίο, το οποίο πλέει ακυβέρνητο πια καταμεσής του Ατλαντικού, αφημένο στις ορέξεις των πύρινων «γλωσσών».

Το κόστος της καταστροφής, τώρα, είναι αναμενόμενα τεράστιο. Μόνο οι κατεστραμμένες Porsche, ακόμα κι αν ήταν όλες βασικές Macan (το φθηνότερο της γκάμας, δηλαδή), υπολογίζονται σε τουλάχιστον 60,4 εκατ. δολάρια (53,2 εκατ. ευρώ)! Προσθέστε και τις Lamborghini, τις Bentley, τα VW και τα Audi που βρίσκονται μαζί τους, για ένα συνολικό κόστος που ξεπερνά κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια δολάρια (88,1 εκατ. ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store