Παππούς κόλλησε Alpina σε βουνό λόγω GPS!

Ένας ηλικιωμένος οδηγός θα πρέπει εφεξής να έχει λιγότερη εμπιστοσύνη στις εντολές του GPS, καθώς η τελευταία του συνέργεια με την τεχνολογία οδήγησε την Alpina του σε βουνό, στο οποίο μάλιστα κόλλησε!

Το σκηνικό έλαβε χώρα στην Αυστρία -στη λίμνη Wolfgang συγκεκριμένα, κοντά στο Ζάλτσμπουργκ- όταν ένας 77χρονος ακολούθησε τυφλά τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, αλλά και αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις, για να καταλήξει σε ορειβατικό μονοπάτι. Όλα αυτά τα έκανε όχι πίσω από το τιμόνι κάποιου SUV, αλλά της Alpina B3 Touring. Ενός αυτοκινήτου επιδόσεων και 462 ίππων δηλαδή, που ουδεμία σχέση έχει με βουνά και λαγκάδια. Παρόλα αυτά, το βαυαρικό estate όχι μόνο επιδόθηκε σε off roading, αλλά βρέθηκε κολλημένο σε μονοπάτι σχεδιασμένο για πεζούς, άντε και mountain bikes!

Οι οδηγίες του GPS έβγαλαν τον ηλικιωμένο Αυστριακό εκτός δρόμου, σε μέρη που κανονικά θα έπρεπε μόνος του να αντιληφθεί ότι κάτι πάει στραβά. Η B3 συνέχισε τη διαδρομή της στο βουνό, μπαίνοντας μέχρι σε ορειβατικό μονοπάτι το οποίο χρησιμοποιούσαν κανονικά πεζοπόροι φυσιολάτρες. Την προσπάθειά τους την έκαναν να προειδοποιήσουν τον 77χρονο, αλλά εκείνος αποφάσισε να τους αγνοήσει και να συνεχίσει «ντουγρού» όπου του έλεγε η πλοήγηση, μέχρι που τελικά βρέθηκε σε σημείο τόσο στενό ώστε απλά δεν χώραγε. Μόνο εκεί ήρθε στα συγκαλά του και αντελήφθη πως κατευθυνόταν λάθος, αφού πρώτα μπλόκαρε το μονοπάτι και ανάγκασε την πυροσβεστική σε επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Ως είθισται σε περιπτώσεις «κουλαμάρας» ή εσφαλμένης αντίληψης του ανθρώπου στο τιμόνι, το αυτοκίνητο είναι αυτό που πληρώνει τα σπασμένα. Η Alpina υπέστη σημαντικές φθορές στο αμάξωμα από το γδάρσιμο στη γέφυρα και τα βράχια, έντονες γρατζουνιές αποκόμισαν και οι ζάντες από τις πέτρες, ενώ πολύ πιθανό να έχει γίνει ζημιά στο πάτωμα και σε μηχανικά μέρη που εξέχουν εκεί.

Get it on Google Play Download on the App Store