Παρατημένο pick up έγινε χαλκομανία (+video)

Απίστευτες σκηνές έλαβαν χώρα σε αυτοκινητοδρόμο της Αμερικής, όταν ένα γερανοφόρο διέλυσε σταματημένο pick up. Το απίστευτο, βέβαια, δεν έγκειται στη σύγκρουση, αλλά στα αίτια αυτής.

Ένα κόκκινο Chevrolet Silverado βρισκόταν παρατημένο στη μέση του δρόμου, ουσιαστικά περιμένοντας το κακό να γίνει. Κάτι που δεν άργησε, όταν ένα κλασικά αμερικανικό και θηριώδες φορτηγό προσέκρουσε πάνω του, το μετέτρεψε σε άμορφη μάζα λαμαρινών και προκάλεσε πυρκαγιά, που τελικά έκαψε ό,τι είχε απομείνει από το Silverado μετά το «μπαμ». Πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάληξη; Ποιος ο λόγος που ένα αυτοκίνητο κείτονταν σταματημένο καταμεσής της εθνικής και γιατί ο οδηγός του γερανού δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να το αποφύγει;

Η 42χρονη οδηγός του pick up αναγκάστηκε να σταματήσει, όπως δήλωσε στην αστυνομία της Μινεσότα, έπειτα από σύγκρουση με ελάφι. Το χτύπημα φαίνεται εμπρός δεξιά, οπότε μέχρι εδώ υπάρχει λογική. Σύμφωνα με την ίδια δεν κατάφερε να αφήσει στη Λ.Ε.Α. το αυτοκίνητο, γιατί είχαν ανοίξει οι αερόσακοι και δεν έβλεπε. Η μακρινή λήψη από την κάμερα κυκλοφορίας πράγματι δείχνει δυο άσπρα αντικείμενα στις θέσεις οδηγού-συνοδηγού, που παραπέμπουν σε αερόσακους. Βέβαια περισσότερο το σοκ και ο πανικός προκάλεσαν την εγκατάλειψη, παρά η έλλειψη ορατότητας. Η οδηγός είχε και το 12χρονο παιδί μαζί της, συνεπώς το μόνο που την ένοιαζε ήταν να απομακρυνθούν τάχιστα από το σημείο. Είναι χαρακτηριστικό πως ξέχασε μέχρι την πόρτα του οδηγού ανοιχτή, που τελικά έκλεισε διερχόμενος οδηγός, ενώ δεν τοποθέτησε ούτε προειδοποιητικό τρίγωνο.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν για αρκετή ώρα εκεί, με την υπόλοιπη κυκλοφορία να περνάει δεξιά-αριστερά. Οριακές ήταν 4-5 μαζεμένες περιπτώσεις, στο 1.40 του video, όταν ένα MPV, μια νταλίκα, ένα GMC, ένα Nissan X-Trail (Rogue εκεί) και ένα VW απέφυγαν το ακινητοποιημένο Silverado σχετικά τελευταία στιγμή. Κάτι που λίγο αργότερα δεν κατάφερε να κάνει ένας μαύρος γερανός, παρότι ο οδηγός του φαίνεται να έχει απρόσκοπτο οπτικό πεδίο και η αριστερή λωρίδα είναι άδεια, επιτρέποντας μανούβρα αποφυγής. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη, με το βαρύ όχημα στην ουσία να καρφώνεται πάνω στο Silverado και να το κάνει «φυσαρμόνικα».

Get it on Google Play Download on the App Store