To πιο σκληροτράχηλο περιπολικό είναι αγροτικό

Αγροτικά περιπολικά έχουμε και στη χώρα μας, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Τα Nissan Navara στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. περιπολούν εδώ και χρόνια. Αν τα βάλεις δίπλα στο Chevrolet Silverado, πάντως, χλωμιάζουν.

Οι Αμερικανοί ειδικεύονται τόσο στα pick ups, όσο και στα οχήματα των οργάνων της τάξης. Το Silverado αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο στόλο περιπολικών, έχοντας εξελιχθεί μάλιστα από την ίδια τη Chevrolet. Το off road πακέτο Z71 προσθέτει ποδιές κάτω από τον κινητήρα και στα ευάλωτα σημεία του πατώματος (κάρτερ, κιβώτιο, διαφορικά), γάντζους ρυμούλκησης, heavy duty μπλοκέ διαφορικό πίσω, φίλτρο ελευθέρας ροής και ελαστικά all terrain, τα οποία εδώ συνδυάζονται με 20άρες ατσάλινες ζάντες, αντί αλουμινίου που διαθέτει το πολιτικό Silverado Z71. Πίσω από αυτές συναντάμε δισκόπλακες 16 ιντσών, που αφήνονται στο γράπωμα 6πίστονων δαγκάνων της Brembo μπροστά και 4πίστονων πίσω.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο κλασικός εξοπλισμός ενός περιπολικού, ήτοι ηλεκτρονικός υπολογιστής, ασύρματος και λοιπά σχετικά συστήματα. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν η σειρήνα, ούτε οι φάροι.

Κάτω από το καπό, τον ρυθμό δίνει ένας ατμοσφαιρικός V8 5.3 λίτρων. Η απόδοση φτάνει τους 355 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και τα 518 Nm στις 4.100 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους πίσω ή όλους τους τροχούς μέσω κατ’ επιλογήν συστήματος τετρακίνησης και 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Για όσες αστυνομικές υπηρεσίες δραστηριοποιούνται σε ιδιαίτερα κακοτράχαλα τερέν, τέλος, η Chevolet προσφέρει κιτ ανύψωσης 5 εκατοστών.

Get it on Google Play Download on the App Store