Περίεργο πισωγύρισμα για τη νέα Ford Mustang

Ενόσω περιμένουμε την έλευση της επόμενης Ford Mustang και των καινοτόμων τεχνολογιών που τη συνοδεύουν, έρχεται μια διπλή διαρροή να μας δημιουργήσει απορίες σχετικά με τη σχεδιαστική προσέγγιση των Αμερικανών.

Το forum του Mustang7g αποκαλύπτει μια εικόνα, που φαίνεται να είναι παρμένη από προσπέκτους της επερχόμενης νέας Mustang GT. Εκεί διακρίνουμε μια εντελώς διαφορετική μάσκα, σε εξάγωνο μοτίβο και έντονες ακμές, που συνδέεται με έναν εξίσου επιθετικό και αιχμηρό προφυλακτήρα. Η αισθητική θυμίζει αρκετά το εμπρός μέρος της σημερινής Shelby GT500, δείχνοντας πως η Ford θέλει να αναβαθμίσει το δυναμισμό και την «κακία» του pony car της. Αυτό που επίσης θυμίζει, όμως, είναι τη σημερινή ‘Stang προ facelift!

Τα φωτιστικά σώματα ειδικά, μοιάζουν σχεδόν ίδια με εκείνα που είχε η 6η γενιά Mustang, όταν παρουσιάστηκε το 2015. Σύμφωνοι, η διαμόρφωση των LED ημέρας παραπέμπει στην ηλεκτρική Mach-E: η οριζόντια λωρίδα στο πάνω μέρος απορρέει σε 3 κάθετες «τομές». Ωστόσο, το σχήμα και η αισθητική θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το προ 7ετίας σχέδιο.

Αρκετά περίεργη επιλογή από τους σχεδιαστές του «Μπλε Οβάλ», ιδίως όταν δούμε το πόσο άλλαξαν το εμπρός μέρος στο φρεσκάρισμα του 2018, χαρίζοντας στο εμβληματικό μοντέλο ένα από τα πιο επιθετικά «πρόσωπα» στην 60ετή ιστορία του.

Το πιο μαλακό «ύφος» φαίνεται περισσότερο στη βασική έκδοση, εικόνα της οποίας αλίευσε το Ford Authority μέσα από το εργοστάσιο. Πολύ μικρότερη μάσκα και σαφώς ηπιότερου προφίλ ο προφυλακτήρας, που λογικά κρύβει από πίσω τον 2.3 EcoBoost (5.0 V8 η GT).

Πέρα από τα σχεδιαστικά δρώμενα, η επόμενη Mustang (κωδικός S650) αναμένεται να ενστερνιστεί την ήπια υβριδική τεχνολογία σε όλες τις εκδόσεις, να διαθέτει drift mode και, ενδεχομένως, υδρογόνο ως καύσιμο για τον V8, προκειμένου να είναι σύννομος με τις νόρμες εκπομπές ρύπων. Στο 2023 τοποθετείται η πρεμιέρα, με την full υβριδική έκδοση να ακολουθεί αργότερα (μάλλον το 2025).

Get it on Google Play Download on the App Store