Πήγε τη Ferrari για πλύσιμο και την πήρε κομμάτια!

Υπάρχουν πολλοί χρηστικοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος το πλύσιμο στο χέρι, αντί της επίσκεψης στο πλυντήριο. Αυτό που έπαθε ο τερματοφύλακας της Τζένοα, Φεντερίκο Μαρκέτι, και η Ferrari του, συνθέτουν άλλον έναν.

Ο Ιταλός πορτιέρε πήγε την 812 Superfast του για πλύσιμο, σε τοπική επιχείρηση της Γένοβας. Κατόπιν επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, όπου κανονικά θα έπρεπε να τον περιμένει το αυτοκίνητο μετά το πέρας της προπόνησης. Οι ορέξεις ενός υπαλλήλου του πλυντηρίου ωστόσο, είχαν αντίθετη άποψη. Ο ανεύθυνος εργαζόμενος αποφάσισε να δει πώς είναι να γκαζώνεις 800 ίππους από 6.3 V12 ατμοσφαιρικά λίτρα. Δεν χρειάστηκε πολύ για να χάσει τον έλεγχο, πέφτοντας πάνω σε 5 παρκαρισμένα και σταματώντας τελικά στις μπαριέρες. Ευτυχώς, από την ξέφρενη πορεία της Ferrari δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο Μαρκέτι περιορίστηκε στο να δηλώσει πως είναι «ευτυχής που οι ζημιές ήταν μόνο υλικές», ενώ δέχτηκε και άδικες επικρίσεις αρχικά, καθώς πολλοί νόμιζαν ότι οδηγούσε ο ίδιος! Κάτι που, από εδώ και πέρα, καλό θα ήταν να κάνει όταν αφήνει τα αυτοκίνητά του για πλύσιμο. Η 812 υπέστη σημαντικές ζημιές, ιδίως μπροστά, όπου βλέπουμε να έχει χτυπηθεί και το μοτέρ. Για την ιστορία, το ιταλικό super grand tourer επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,9 δλ., στα πρώτα 200 χλμ./ώρα εντός 7,9 δλ. και ξεπερνάει τα 340 χλμ./ώρα. Όχι ακριβώς το αυτοκίνητο που αφήνεις να οδηγήσει άλλος, δηλαδή…

Get it on Google Play Download on the App Store