Πλέον έχουμε και αυτοκίνητα από…τα Lidl

Η γνωστή φράση, που εξελίχθηκε σε ανέκδοτο και εν συνεχεία σε μέσο αυτοσαρκασμού και -κυρίως- προβολής από την γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αποκτά κυριολεκτική υπόσταση στον τομέα του αυτοκινήτου. Τα Lild, πλέον, διαθέτουν δυο μοντέλα προς πώληση στην Γερμανία, χάρις σε συμφωνία με μεγάλο γενικό αντιπρόσωπο της χώρας.

Δείτε ακόμα: Ταξινομήσεις αυτοκινήτων: Θετικό πρόσημο και τον Ιούλιο

Το καταναλωτικό κοινό, μαζί με το γάλα και μαρούλια, μπορεί να παραγγείλει το αυτοκίνητο της αρεσκείας του από το site των γερμανικών καταστημάτων-αρκεί να είναι Opel Corsa ή VW CrossPolo. H συμφωνία με την ATG-Automobile περιλαμβάνει την βασική έκδοση του σουπερμίνι της Opel, τόσο για το ατμοσφαιρικό 1.000αρι των 58 ίππων όσο και το ντίζελ 1.3 CDTI των 95 ίππων. Το μικρότερο crossover της VW με τη σειρά του, προσφέρεται με τον 1.2 TSI των 105 ίππων και τον 1.4 TDI με τα 90 άλογα. Και τα δύο μοντέλα έρχονται με πολλά από τα κουτάκια του προαιρετικού εξοπλισμού τικαρισμένα, με το Corsa να ξεκινάει από τις 10.570 και το CrossPolo από τις 12.500 ευρώ. Οι τιμές κυμαίνονται στο 25% χαμηλότερα από αυτές της λιανικής στην γερμανική αγορά, η οποία παρουσιάζει αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων κατά 21%. Μάλιστα, η γερμανική κυβέρνηση παρέχει επιδοτήσεις μέχρι 2.500 ευρώ για την αντικατάσταση μοντέλων παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Πόσα λεφτά κερδίζουν ανά αυτοκίνητο οι εταιρίες;

Παρά την τολμηρή κίνηση και την γενναία έκπτωση που αυτή εξασφαλίζει, δεν έχουν πειστεί άπαντες στη Γερμανία πως το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία. Ο διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Αυτοκινήτου στο Γκιζελκίρχεν, Ferdinand Dudenhoeffer, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τα Lidl. Ο κόσμος δεν θέλει να αγοράζει αυτοκίνητα και, γενικά, αντικείμενα υψηλού αντιτίμου από σούπερ μάρκετ και μανάβικα».

Προς το παρόν τα Lidl θα πωλούν αποκλειστικά τα δυο γερμανικά σουπερμίνι στην εγχώρια αγορά. Αν η απήχηση του αγοραστικού κοινού είναι θετική, θα επεκταθεί η γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων και δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί η πολιτική σε άλλες χώρες.

Get it on Google Play Download on the App Store