Ποια εταιρία καταργεί το CD Player;

Όσο η τεχνολογία προοδεύει, τόσο οι αναμνήσεις θα έχουν συνεχώς κάτι καινούργιο/παλιό να νοσταλγούν. Τεχνοτροπίες και συσκευές, που οι νεότεροι πρόλαβαν οριακά ή δεν πρόκειται καν να γνωρίσουν. Το CD player, ειδικά στο αυτοκίνητο, είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις και η τελευταία προσθήκη, στη λίστα των «συνταξιούχων».

Εδώ και αρκετά χρόνια η ακουστική ψυχαγωγία οδηγού και επιβατών είναι υπόθεση διαφόρων μορφών συνδεσιμότητας. Αρχικά bluetooth, κατόπιν πλαισιωμένα από Android Auto και Apple CarPlay, έκαναν ακόμα και τα iPods να φαντάζουν αναχρονιστικά. Μόνο τα «στικάκια» USB έχουν καταφέρει να επιβιώσουν – κι αυτά χρησιμοποιούνται πλέον μόνο από όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα smartphones. To CD Player συνιστά cult φιγούρα των infotainment, αλλά η σκληρή πραγματικότητα το τοποθετεί στο παρελθόν. Κάτι που πράττει και η General Motors, η οποία καταργεί την αναπαραγωγή κομματιών από compact discs στα νέα της μοντέλα. Όχι ότι έχουν μείνει και πολλά. Μόνο δύο, τα Chevrolet Express και GMC Savana. Από εδώ και στο εξής, αν κάποιος θέλει ακούει «σιντί» σε κάποιο εξ αυτών, θα πρέπει να καταβάλλει 150 δολάρια (126 ευρώ) – κι αυτό μέχρι ενός χρονικού σημείου, καθώς μετά δεν θα προσφέρεται ούτε ως έξτρα.

Η απόφαση της GM συνιστά το τέλος του CD Player στα επιβατικά της μοντέλα, καθώς ναι μεν προσφέρεται ακόμα στα Chevrolet Silverado Medium Duty και Chevrolet Low Car, αλλά αμφότερα αποτελούν μέλος του επαγγελματικού στόλου της εταιρίας. Να σημειώσουμε πως άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Ford, Honda και Toyota, το έχουν καταργήσει από το 2016, ενώ η Tesla δεν το συμπεριέλαβε ποτέ στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων της.

Get it on Google Play Download on the App Store