Ποιες μάρκες αυτοκινήτων λατρεύουν οι Γάλλοι;

Οι Γάλλοι έχουν μακρά διαδρομή στην αυτοκίνηση, πρωτοπορώντας ουκ ολίγες φορές στον εμπορικό τομέα και γράφοντας χρυσές σελίδες στον αγωνιστικό. Τεχνολογικές καινοτομίες στα αυτοκίνητα παραγωγής και πρωταθλήματα στο motorsport είναι η κληρονομιά των φίλων μας, οι οποίοι ωστόσο αποδεικνύεται πως έχουν αλλαξοπιστήσει τελευταία όσον αφορά την αγάπη τους στις μάρκες.

H Stellantis δημοσίευσε την έρευνα του YouGov, που δείχνει πως η πρώτη θέση εξακολουθεί να ανήκει στα εγχώρια προϊόντα. Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Peugeot αναδείχθηκε ως η πιο αγαπημένη αυτοκινητοβιομηχανία των Γάλλων, σε ερωτηματολόγιο που αφορά διάφορους τομείς όπως τη γενική εντύπωση, την ποιότητα, τη φήμη, την ικανοποίηση πελατών και το κατά πόσο συστήνεται από κατόχους ή opinion leaders. H πρωτιά γαλλικής εταιρίας εντός των συνόρων δεν προκαλεί έκπληξη, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τη συνέχεια της λίστας.

Εκεί που θα περιμέναμε ένα σερί στις πρώτες τρεις θέσεις με Citroen και Renault να ακολουθούν, οι Γάλλοι βάζουν τέσσερις Γερμανούς κατασκευαστές μεταξύ Peugeot και της επόμενης γαλλικής φίρμας. Mercedes, Audi, VW και BMW καταλαμβάνουν τις θέσεις 2-5, αφήνοντας τη Citroen μόλις 6η! H Toyota αποτελεί τη μοναδική παρουσία της Ιαπωνίας, στην 7η θέση, ενώ η Renault δεν εμφανίζεται πριν το νούμερο «8». Η Ferrari βρίσκεται στην 9η θέση και η Ford συμπληρώνει τη δεκάδα, ενώ αίσθηση προκαλεί η απουσία άλλων ιαπωνικών εταιριών από το top 5 και των πιο βελτιωμένων brands.

Η γαλλικών καταβολών Dacia είναι αυτή με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο σκορ, ακολουθούμενη από το κορεατικό δίδυμο των Kia-Hyundai. Η Cupra κάνει την έκπληξη και τοποθετείται στην 4η θέση, οριακά μπροστά από τη Skoda.

Get it on Google Play Download on the App Store