Ποιο νέο Hyundai μόλις ήρθε στην Ελλάδα;

Η Hyundai συνεχώς εμπλουτίζει την γκάμα της με νέα μοντέλα στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατο το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίας κατηγορίας Ioniq 5. Ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμα άρτι αφιχθέν εντυπωσιακό Hyundai, που τοποθετείται στα μεσαία SUV.

Πρόκειται για το νέο, τέταρτης γενιάς Santa Fe, το οποίο λανσάρεται ξανά στη χώρα μας, ύστερα από απουσία αρκετών ετών (από το 2ης γενιάς). Η επιβλητική και πληθωρική του εμφάνιση είναι το πρώτο στοιχείο που εντυπωσιάζει. Το αμάξωμά του έχει μήκος 4.785 χλστ., πλάτος 1.900 χλστ., ύψος 1.685 χλστ. (1.710 χλστ. με τις ράγες οροφής) και μεταξόνιο 2.765 χλστ. Κύρια σχεδιαστικά του γνωρίσματα αποτελούν η μεγάλη μάσκα, τα διπλά φωτιστικά σώματα μπροστά και οι πολλές ανάγλυφες επιφάνειές του.

Με τέτοιες διαστάσεις αναμενόμενα οι χώροι του είναι τεράστιοι, τόσο για τους επιβάτες (έως 7 θέσεις), όσο και για τις αποσκευές (634-831 λτ.). Παράλληλα, το εσωτερικό του Santa Fe διακρίνεται για την πολυτελή του εικόνα, τα μαλακά πλαστικά σε πολλές επιφάνειες με τις ραφές και προσεγμένο φινίρισμα.

Όσο για τους κινητήρες, ξεχάστε τους «βενζινοβόρους» των 2.7 λτ. των παλαιότερων Santa Fe. Το νέο Santa Fe θα προσφέρεται αποκλειστικά με το σύγχρονης τεχνολογίας Plug-in Hybrid σύνολο, συνδυαστικής απόδοσης 265 ίππων. Αποτελείται από τον 1.600άρη turbo των 180 ίππων και 265 Nm ροπής και ένα ηλεκτροκινητήρα 91 ίππων και 304 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό μοτέρ αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,8 kWh, εξασφαλίζοντας μεικτή αυτονομία 58 χλμ. ή 69 χλμ. στη πόλη. Η φόρτισή της διαρκεί 3,5 ώρες σε πρίζα 230V/32A.

Η μετάδοση σε όλους τους τροχούς γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Το Santa Fe 1.6 T-GDi PHEV των σχεδόν 2 τόνων βάρους επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ., με μέγιστη ταχύτητα 187 χλμ./ώρα, μεικτή κατανάλωση 1,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 37 γρ./χλμ.

Όσο για τις τιμές του νέου Santa Fe, αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα. Ανεπίσημα, η πρώτη τιμή του θα ξεκινά λίγο πιο κάτω από τις 60.000 ευρώ, ενώ ο εξοπλισμός του από την πρώτη έκδοση θα είναι πλούσιος. Επίσης, θα συνοδεύεται με 5 χρόνια εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, συν 8ετή εγγύηση για την μπαταρία του υβριδικού συστήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store