Πωλείται το καλύτερα διατηρημένο VW Golf GTI Mk1

Η πρώτη γενιά του Golf GTI ήταν το αυτοκίνητο που έβαλε τη Volkswagen για τα καλά στην κατηγορία των γρήγορων hatchback! Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και το VW Golf GTI έχει σημαντική θέση στις καρδιές των petrolhead. Ένα τέτοιο ιστορικό μοντέλο πωλείται λοιπόν και μάλιστα σε άριστη κατάσταση.

Δείτε ακόμα: 1.000 χιλιόμετρα με το νέο VW Golf

Το υπέροχο VW Golf GTI είναι κατασκευής του 1979 και πιο συγκεκριμένα κατοχυρώθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη στις 25 Αυγούστου εκείνου του έτους. Αυτός το κράτησε μέχρι και τα βαθιά του γεράματα το 1990, όπου και μεταβιβάστηκε στον επόμενο κάτοχο. Το απίστευτο είναι πως στο κοντέρ έχει μόλις 16.897 μίλια (27.193 χλμ.)M, με την κατάσταση του αυτοκινήτου, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά να είναι απίστευτη. Σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι το αυτοκίνητο ήταν αποθηκευμένο από το 2003 έως και το 2015 σε ένα γκαράζ μαζί με άλλα ιστορικά μοντέλα. Εκείνη την χρονιά το εικονιζόμενο GTI περιήλθε στην κυριότητα μιας εταιρείας ανακατασκευών, η οποία ξεκίνησε εντατικά τις εργασίες.

Διαβάστε επίσης: Το νέο VW Golf GTI εν δράσει (+video)

Οι μηχανικοί έδειξαν την δέουσα προσοχή στο πάτωμα του αυτοκινήτου, αντικατέστησαν τα αμορτισέρ, το σύστημα πέδησης, αλλά και το κύκλωμα τροφοδοσίας του. Εν συνεχεία αφαίρεσαν τον κινητήρα και τον καθάρισαν ενδελεχώς, ενώ έκαναν και μια προσεκτική ανακατασκευή στο 4τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Να θυμίσουμε πως το VW Golf GTI 1ης γενιάς εξοπλιζόταν με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 λίτρων, απόδοσης 110 ίππων και 140 Nm ροπής, ενώ ζύγιζε 840 κιλά. To 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρωνόταν σε 9,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 182 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: VW Golf: Η ιστορία ενός ζωντανού θρύλου

Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από όλα τα επίσημα έγγραφα του, με την τιμή πώλησης να αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 31.000 έως 42.000 λίρες Αγγλίας (35.580 έως 48.200 ευρώ), σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοπρασίας.

Get it on Google Play Download on the App Store