Πωλείται άστρωτο Fiat Uno του 1989

Το Fiat Uno είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στα κιτάπια της αυτοκίνησης – και ένα εκ των πλέον επιτυχημένων. Περισσότερα από 9 εκατομμύρια αντίτυπα πουλήθηκαν, καθιστώντας το ιταλικό μικρό ως το 8ο εμπορικότερο μοντέλο στην Ιστορία. Παρόλα αυτά, η εύρεση ενός με λίγα χιλιόμετρα και άψογα συντηρημένου συνιστά κυνήγι θησαυρού.

Ένα τέτοιο υπάρχει στη Γερμανία, με μόλις 8.480 χλμ. στο οδόμετρο! Αγοράστηκε καινούργιο το 1989 και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει ιδιοκτήτη. Ούτε χρώμα, καθώς αυτό που βλέπουμε είναι το αυθεντικό, δίχως φρεσκάρισμα! Το ίδιο ισχύει για τα μηχανικά μέρη, από τα οποία το μόνο που έχει αλλαχθεί είναι η μπαταρία. Ακόμα και τα ελαστικά παραμένουν τα πρώτης τοποθέτησης! Ο εξοπλισμός επίσης παραμένει πλήρως λειτουργικός. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν υπάρχει πολύς. Το Uno που βλέπουμε είναι η βασική έκδοση, με τα air condition, ηχοσύστημα, υδραυλικό τιμόνι, στροφόμετρο, ηλεκτρικά παράθυρα κλπ λάμπουν δια της απουσίας τους. Υπάρχει πακέτο καπνιστή, πάντως…

Την κίνηση αναλαμβάνει ο 1.000άρης τετρακύλινδρος FIRE, με απόδοση 45 ίππους στις 5.250 σ.α.λ. και 74 Nm στις 3.250 σ.α.λ., σε συνεργασία με το  5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται κατόπιν ωρίμου σκέψεως, υπομονής και 18 δλ., ενώ η τελική αγγίζει τα 145 χλμ./ώρα. H τιμή, αντίθετα, δίνει μπόλικο «γκάζι». Κοντά στις 5.000 ευρώ (4.990) απαιτούνται για την αγορά αυτού του Uno, που περισσότερο ως αντίκα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Get it on Google Play Download on the App Store