Πωλείται ελληνικό και σπάνιο Renault Clio V6

Λίγα αυτοκίνητα ανταποκρίνονται κυριολεκτικά στον όρο «σκοτώστρα». Το Renault Clio V6 είναι αδιαμφισβήτητα ένα εξ αυτών.

Δημιουργήθηκε το 2001 από τους ενθουσιώδεις μηχανικούς της Renault Sport, ως διάδοχος του θρυλικού 5 Turbo. Του κεντρομήχανου και τουμπανιασμένου «5αριού» των 80’s, που ήταν η homologation special έκδοση του αγωνιστικού, που μεγαλούργησε στα χέρια του Jean Ragnotti. Σκοπός στις αρχές του 2000 δεν ήταν η εξασφάλιση κάποιας έγκρισης τύπου για αγωνιστική χρήση. Οι Γάλλοι απλά άφησαν την φαντασία τους να οργιάσει, όπως με το Renault Espace F1, μόνο που αυτή τη φορά πέρασαν την ιδέα τους στην παραγωγή.

Δείτε ακόμα: Πωλείται ελληνικό Nissan Skyline R34 1300 ίππων! (+video)

Βέβαια από το 1999 υπήρχε ο θεσμός του Clio V6 Trophy, όπου σημείωσε πολλές επιτυχίες και ο δικός μας Δημήτρης Δεβερίκος. Δυο χρόνια αργότερα, η Renault αποφάσισε να κατασκευάσει την έκδοση δρόμου. Το αμάξωμα και το πλαίσιο ξεχείλωσαν σε πλάτος, φτάνοντας τα 1.940 χλστ. Το μήκος έφτασε τα 3.830 χλστ. και το μεταξόνιο ίσα που υπερβαίνει τα 2,5 μέτρα. Στο κέντρο του αυτοκινήτου, τοποθετήθηκε ο 3λιτρος V6 της Laguna, βελτιωμένος στα 230 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και τα 300 Nm ροπής στις 3.750 σ.α.λ., με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Όπως γίνεται σαφές, κεντρομήχανη αρχιτεκτονική σε μεταξόνιο 2,5 μέτρων και κίνηση πίσω, αποτελούσε εγγύηση για τουλάχιστον συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες. Σε συνδυασμό με το σετάρισμα της ανάρτησης, το Clio V6 ήταν όχι μόνο συναρπαστικό, αλλά «σκοτώστρα». Κυριολεκτικά, καθώς έχασαν τη ζωή τους δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μεταλλαγμένου Clio. Το V6 έμεινε στην Ιστορία για το αστραπιαίο και άνευ προειδοποίησης «σπάσιμο» της ουράς, το οποίο ήθελε αγωνιστικών προδιαγραφών «χέρια» για να το κοντρολάρει.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Lancia Delta Integrale Martini πωλείται για 129.000 ευρώ!

Στην ευθεία, το βάρους 1.355 κιλών αμάξωμα επιτάχυνε στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,2 δλ. και έφτανε τα 235 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. Μόλις 1.513 κομμάτια κατασκευάστηκαν και ένα από αυτά, βρίσκεται στην Ελλάδα προς αναζήτηση αγοραστή!

Το αυτοκίνητο χρονολογείται από το 2004 και έχει διανύσει 22.606 χλμ., με την τιμή να τοποθετείται στις 50.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store