Πωλείται η αγωνιστική Mercedes του Mika Hakkinen

Όταν ακούμε για Mercedes και Mika Hakkinen, ο λογισμός πηγαίνει κατευθείαν στα απίστευτα περάσματα του Φιλανδού στις πίστες της Formula 1, ιδιαίτερα στο επικό προσπέρασμα επί του Michael Schumacher, το 2000 στο Σπα

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 αποσύρθηκε από την κορωνίδα του motorsport το 2002, κάνοντας ένα διάλειμμα τριών ετών. Το 2005 επέστρεψε στις κορυφαίες διοργανώσεις, συμμετέχοντας στο DTM με την ομάδα HWA (διαχρονικός συνεργάτης και προμηθευτής εξαρτημάτων της AMG). Πήρε την πρώτη pole και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα μετά από μόλις 3 συμμετοχές, ωστόσο η συνέχεια της σεζόν συνοδεύτηκε από μηχανικά προβλήματα και αρκετούς τερματισμούς εκτός δεκάδας. Παρόλα αυτά, η τελική κατάταξη τον βρήκε στην 5η θέση του πρωταθλήματος.

Η Mercedes C-Class που υπήρξε ο συνοδοιπόρος του Hakkinen στα πρώτα βήματα επί DTM, σήμερα πωλείται! Η κατασκευή μόνο κατ’ όνομα και στα φανάρια μοιάζει με τις W203 που βλέπουμε στους δρόμους, καθώς εδώ μιλάμε για ανθρακονημάτινο αμάξωμα και σασί, ρυθμίζομενες αναρτήσεις και πτέρυγες, 6άρι σειριακό κιβώτιο με επίσης ανθρακονημάτινο άξονα μετάδοσης και έναν ατμοσφαιρικό V8 4 λίτρων, τοποθετημένο στο κέντρο. H ισχύς φτάνει στους 480 ίππους και ξεπερνά τα 490 Nm, καταλήγοντας φυσικά στους πίσω τροχούς και έχοντας να κινήσει 1.070 κιλά.

Η αγωνιστική W203 που βλέπουμε είναι το σασί RS 05-012 και πρόκειται αυτή, με την οποία ο Φιλανδός πήρε τόσο την pole position, όσο και τη νίκη εκείνη τη χρονιά! Χιλιόμετρα και τιμή δεν αναφέρονται στην αγγελία, όμως δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι λιγότερο από υψηλά 6ψήφια -ενδεχομένως και 7ψήφια- ποσά.

Get it on Google Play Download on the App Store