Πωλείται η πρώτη Ferrari F50 που κατασκευάστηκε ποτέ

H αγορά ενός κλασικού αυτοκινήτου ισοδυναμεί με την αγορά ενός κομματιού από την ιστορία της αυτοκίνησης. Κάποια αυτοκίνητα, ωστόσο, έχουν αυτό το «κάτι» παραπάνω. Μία ανυπέρβλητη αύρα μοναδικότητας. Η συγκεκριμένη Ferrari, για παράδειγμα.

H F50 γενικά είναι από τις πιο ξεχωριστές και σπάνιες εκπροσώπους του Cavallino Rampante. Σχεδιάστηκε για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της ιταλικής εταιρίας και ήταν από τα πρώτα αυτοκίνητα, που μπορούσε να δηλώσει με υπερηφάνεια πως αποτελεί «Formula 1 για τον δρόμο». Ο V12 των 4.7 λίτρων αποτελούσε μια εκπολιτισμένη και υπερκυβισμένη εκδοχή του 3.5 V12, που χρησιμοποιούσε το μονοθέσιο της Scuderia τη σεζόν 1990-91-η Ferrari 641. Οι επιδόσεις ήταν συγκλονιστικές για την εποχή, με το 0-100 να απαιτεί μόλις 3,7 δλ. και την τελική να ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα (325), ενώ και οι 520 ατμοσφαιρικοί ίπποι στις 8.000 σ.α.λ. ήταν απίστευτο νούμερο για το 1995.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι πλέον η ακριβότερη BMW όλων των εποχών

Καθεμιά από τις 349 F50 που κατασκευάστηκαν δεν τιμάται λιγότερο από 3 εκατομμύρια ευρώ. Η εν λόγω F50, βέβαια, χαίρει ενός ασύγκριτου προνομίου: είναι η πρώτη που βγήκε από το εργοστάσιο του Μαρανέλο. Ό,τι αφίσα, προσπέκτους, επίσημο video, μινιατούρα, πίνακα ζωγραφικής με βάση την F50 κι αν βρεις, ετούτη αντικρίζεις. Ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για κάθε προωθητική ενέργεια, η Αρχή, το νο1. Μάλιστα είναι τόσο ξεχωριστή που δεν ανακοινώνεται καν τιμή πώλησης. Με δεδομένο το ιστορικό των σπανιότερων Ferrari και το ασυναγώνιστο στοιχείο της σημαντικότητας, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη αν το τελικό κόστος φτάσει σε 8ψήφια νούμερα.

Διαβάστε επίσης: Ferrari 288 GTO πουλήθηκε σε εξωφρενική τιμή

Έχει μόλις 2.250 χιλιόμετρα στο κοντέρ, πλήρες βιβλίο service και όλα τα εργοστασιακά αξεσουάρ όπως δερμάτινες τσάντες αποσκευών, δυο κλειδιά, μπρελόκ με τον αριθμό πλαισίου και hardtop. Παράλληλα πρόσφατα πέρασε από service, στο οποίο αλλάχτηκαν όλα τα υγρά, τα ελαστικά, οι φούσκες των ημιαξονίων, η μπαταρία και το σύστημα εξαγωγής.

 

Get it on Google Play Download on the App Store