Πωλείται το Civic Type R του Max Verstappen

O κόσμος των hot hatches περιστρέφεται γύρω από το νέο Civic Type R, όμως το προηγούμενο δεν λέει να βγει από τα πρώτα νέα. Το συγκεκριμένο FK8, μάλιστα, που φέρει κυριολεκτικά την υπογραφή του Max Verstappen, μπορεί και να επισκιάζει τα κατορθώματα του FL5.

Το Championship White «Τάπερ» των φωτογραφιών είναι μοντέλο του 2018, αλλά παραχωρήθηκε στον Ολλανδό πιλότο το 2021. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 το οδηγούσε ελάχιστα, στα διαστήματα μεταξύ των αγώνων, με τις περισσότερες εκ των 58.432 χλμ. του οδομέτρου να έχουν καταγραφεί πριν περάσει στα χέρια του «Mad Max». Προφανώς μιλάμε για ένα άψογα συντηρημένο αυτοκίνητο, που συν τοις άλλοις συνοδεύεται από τη «τζίφρα» του δις πια πρωταθλητή, κάτω από το «Type R» στην πόρτα του πορτμπαγκάζ και το ταμπλό.

Βελτιώσεις δεν υπάρχουν ούτε στον κινητήρα ούτε σε κάποιο άλλο σημείο, συνεπώς ο 2.0λιτρος VTEC Turbo παραμένει στους 320 ίππους και τα 400 Nm. Ο συνδυασμός του με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο εκτός από ανόθευτη αίσθηση, προσφέρει ο-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δλ. και τελική 270 χλμ./ώρα. Αλλαγές δεν απαντώνται πουθενά αλλού, πέρα από τις υπογραφές του Verstappen. Μικρή πινελιά, αλλά ικανή να εκτινάξει την αξία του συγκεκριμένου Civic Type R.

Την πρώτη φορά που πουλήθηκε, το 2021, η τιμή έμεινε στις 33.333 ευρώ. Συμβολικό ποσό, που τότε αντιπροσώπευε τον αριθμό της «φανέλας» του Ολλανδού. Σήμερα, όμως, το μονοθέσιό του έχει τον «άσο». Τα δυο πρωταθλήματα επιφέρουν το ανάλογο «τσίμπημα» στην τιμή, η οποία εκτιμάται πως θα κυμανθεί μεταξύ 50.000-60.000 ευρώ στην προσεχή δημοπρασία.

Get it on Google Play Download on the App Store