Πωλείται το Peugeot 605 «Cobra» του Taxi 2

Οι ταινίες «Τaxi» έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό όλων των petrolheads, πρωτίστως λόγω του λευκού Peugeot 406 των πρώτων τριών φιλμ. Στις άλλες δύο συμμετείχε το 407, ενώ στην αμερικανική παραλλαγή είδαμε το Ford Crown Victoria. «Τaxi», όμως, είναι το 406. Και το 605 της δεύτερης ταινίας, ένας από τους καλύτερους συμπρωταγωνιστές.

To 605 Cobra ήταν ένα project του γαλλικού Υπουργείου Αμύνης, με σκοπό να δελεάσει Ιάπωνες επιχειρηματίες. Τα προσόντα του περιλάμβαναν από αλεξίσφαιρο και stealth αμάξωμα με ανίχνευση πυραύλων, μέχρι τηλεχειρισμό μέσω δορυφόρου και φωνητικές εντολές! Για να ξεκινήσει ο κινητήρας, ο οδηγός έλεγε «νίντζα». Για να απενεργοποιηθεί, «νιπ (σ.σ. τζαπάνι)». Ένα μοτέρ που έφερε V12 διάταξη και διπλά τούρμπο, προσφέροντας τελική 320 χλμ./ώρα και αυτονομία 900 χλμ. Όσο δηλαδή η διαδρομή Παρίσι – Μασσαλία. Και επιδόσεις, και χαμηλή κατανάλωση, αλλά και ασφάλεια. Πέραν του αδιαπέραστου αμαξώματος από τιτάνιο, το κατάμαυρο 605 είχε και 8 αερόσακους. Άρα έχουμε φωνητικές εντολές, πλήρες σετ αερόσακων και δυνατότητα αυτόνομης κίνησης, εν έτει 2000! Μπροστά από την εποχή του…

Στην πραγματικότητα, βέβαια, το αυτοκίνητο ήταν ένα απλό 605 3.0 V6 με φιμέ τζάμια,  μαύρη ματ βαφή και ασορτί τάσια (έμπνευσης KITT, ξεκάθαρα). Οι 190 ίπποι και τα 267 Nm εννοείται ότι έβλεπαν τα 320 χλμ./ώρα με το τηλεσκόπιο, αλλά επαρκούσαν μια χαρά για 0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δλ. και τελική 233 χλμ./ώρα, σε συνδυασμό με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Το αυτοκίνητο θα βγει σε δημοπρασία, στις 23 Οκτώβρη, οπότε μέχρι τότε προλαβαίνετε να κάνετε εξάσκηση στα γαλλικά σας.

Get it on Google Play Download on the App Store