Βελτιωμένος «KITT» μετριέται με Ferrari 488 Pista (+video)

Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να έχει σημαδέψει περισσότερο τα νεανικά μας χρόνια, από μια κατάμαυρη Pontiac Trans Am με ένα φως που πηγαινοερχόταν στο εμπρός μέρος και το χαρακτηριστικό ήχο που συνόδευε την κίνησή του. O συνδυασμός του muscle car με τον «Ιππότη της Ασφάλτου» είναι τέτοια, ώστε ακόμα σήμερα όταν βλέπουμε Trans Am 3ης γενιάς την αποκαλούμε αυθόρμητα «KITT».

Πέρα από τηλεοπτικός αστέρας, το καμάρι της Pontiac ήταν και αρκούντως ισχυρό. Στην κορυφαία του ατμοσφαιρική μορφή, έφερε τον LS3 V8 των 5.7 λίτρων με απόδοση 225 ίππων και 540 Nm. Αριθμοί που μπορεί το 2021 να προκαλούν θυμηδία, ακούγοντας πως αφορούν muscle cars, όμως για τα δεδομένα της κατηγορίας στα 80’s ήταν από τους υψηλότερους. Φυσικά, όπως με κάθε V8, η βελτίωση περιμένει στη γωνία. Εν προκειμένω, ένας κομπρέσορας σχεδόν τριπλασιάζει την ισχύ, φτάνοντας τους 610 ίππους. Το 4άρι αυτόματο ανήκει στο παρελθόν, έχοντας στη θέση του ένα 6άρι σειριακό. Μετατροπές υπάρχουν και σε ανάρτηση-φρένα, προκειμένου η Trans Am να θυμίζει περισσότερο supercar.

Απέναντι σε ένα πραγματικό και σύγχρονο, όμως, τα πράγματα δείχνουν να προεξοφλούνται. Η Ferrari 488 Pista είναι ανώτερη σε κάθε κατηγορία: περισσότερη ισχύς (730 άλογα), ταχύτερες αλλαγές σχέσεων (7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη), χαμηλότερο βάρος (1.385 κιλά αντί 1.542), καλύτερη αεροδυναμική και κατανομή βάρους. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα 30+ χρόνια εξέλιξης που χωρίζουν τα δυο αυτοκίνητα, αλλά και το χάσμα στην τιμή. Παρόλα αυτά, η Trans Am δίνει τη μάχη της και μας γυρνάει στους καναπέδες της παιδικής/εφηβικής μας ηλικίας, όταν βλέπαμε τον KITT να καταδιώκει τους κακούς.

Get it on Google Play Download on the App Store