Πωλείται Wartburg με 688 χλμ. και τις ζελατίνες!

Το Wartburg θα το θυμάστε οι περισσότεροι για το τετραγωνισμένο του αμάξωμα και το δίχρονο κινητήρα με τον χαρακτηριστικό ήχο και το… ντουμάνι των καυσαερίων που άφηνε πίσω του. Το ανατολικογερμανικό δημοφιλές Wartburg 353 κατασκευάστηκε μεταξύ 1966 έως 1988 και εφοδιαζόταν με δίχρονο 1.0 λτ. 3κύλινδρο κινητήρα ισχύος έως 55 ίππων και με ροπή έως 106 Nm.

Στα 22 χρόνια που έμεινε στην παραγωγή πούλησε πάνω από 1,2 εκατ. αντίτυπα, καθιστώντας το Wartburg ως το δεύτερο πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο από την Ανατολική Γερμανία, μετά το ακόμα πιο ιστορικό Trabant. Το 353 που βλέπουμε, ενδεχομένως να είναι το μοναδικό καινούργιο και σίγουρα το πιο καλοδιατηρημένο στον κόσμο! Πρωτοκυκλοφόρησε το 1983 και για αδιευκρίνιστα αίτια, ο ιδιοκτήτης του το κλείδωσε λίγο μετά την αγορά. Μέχρι σήμερα η ένδειξη του οδομετρητή δεν ξεπερνά τα 688 χλμ., ενώ είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν ακόμα οι ζελατίνες στα καθίσματα και τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης!

Ένα ιστορικό αυτοκίνητο σε καινουργή κατάσταση βέβαια, συνοδεύεται από το ανάλογο αντίτιμο. Δυσανάλογο, στην προκειμένη, καθώς όποιος θελήσει να αποκτήσει το συγκεκριμένο Wartburg, θα χρειαστεί να καταβάλλει 28.400 ευρώ! Ποσό υπέρογκο για δίχρονη «λαδιέρα» 50 ίππων (τα 140 χλμ./ώρα τα φτάνει πάντως), όσο κι αν η αγγελία συνοδεύεται από την περιγραφή «αντίκα».

Get it on Google Play Download on the App Store