Αγγλίδα πολιτικός: «Προτιμώ ντίζελ από ηλεκτρικά!»

Η Αγγλία πρωτοστατεί υπέρ των ηλεκτρικών και κατά των ντίζελ αυτοκινήτων, προωθώντας μέχρι την ολοκληρωτική κατάργηση διάθεσης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2030. Σε μια τόσο σκληροπυρηνική χώρα υπέρ των EVs λοιπόν, προκαλεί αίσθηση το απίστευτα οξύμωρο γεγονός πως η κυβερνητική εκπρόσωπος σε θέματα κλίματος, δήλωσε πως προτιμά τα ντίζελ!

Η Allegra Stratton μιλούσε στο ραδιόφωνο των Times, όταν η κουβέντα έφτασε στον τρόπο που επιλέγει για τις προσωπικές της μετακινήσεις. Και αυτό που δήλωσε, έφτασε να προκαλέσει θύελλα στη βρετανική Βουλή: «Προτιμώ το ντίζελ VW Golf μου, που είναι και τρίτο χέρι, αντί οποιουδήποτε ηλεκτρικού!», είπε η Stratton και επεξήγησε: «Κάνω συχνά ταξίδια 320 – 400+ χλμ. για να επισκέπτομαι συγγενείς, μαζί με τα δυο παιδιά μου πολλές φορές, οπότε δεν έχω το χρόνο να σταματάω και να περιμένω ώρες για να φορτίσει ένα ηλεκτρικό. Αν ο χρόνος φόρτισης κατέβει κάποια στιγμή στο μισάωρο, θα το σκεφτώ».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ήρθαν σε μαζικό βαθμό. Οι Εργατικοί κατηγορούν τη Stratton για «ξεδιάντροπη υποκρισία», υποστηρίζοντας πως από τη μια δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα υπέρ τωνF ηλεκτρικών κι από την άλλη όχι μόνο δεν θέλει να τα οδηγεί, αλλά προτιμά τον τύπο αυτοκινήτου που η ίδια διώκει! Ανάλογο «πέσιμο» δέχθηκε και από υποστηρικτές των ηλεκτρικών, που επισημαίνουν πως στο Λονδίνο (εκεί όπου μένει η 41χρονη πολιτικός) υπάρχουν ταχυφορτιστές που επιτρέπουν πλήρη φόρτιση (σ.σ. ανάλογα το αυτοκίνητο) σε 30 λεπτά. Βέβαια η Stratton έθιξε το ζήτημα της αυτονομίας και της δυνατότητας φόρτισης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όχι πριν.

Get it on Google Play Download on the App Store