Πωλούνται 16 Range Rover σε τιμή ενός καινούργιου

Όσοι θέλουν να βιώσουν τις εκτός δρόμου συγκινήσεις και τη vintage αύρα του πρώτου Range Rover, μπορούν να επιλέξουν από 16 κομμάτια και να διαμορφώσουν την προσωπική τους συλλογή!

Τα βρετανικά SUV βρίσκονται σε κάποιο οικόπεδο του Cream Ridge, στο Νιού Τζέρσι, και η κατάστασή τους κυμαίνεται σε όλα τα στάδια απραγίας. Υπάρχουν σχετικά καλοσυντηρημένα, άλλα που φαίνονται πως με μια μπαταρία θα πάρουν μπροστά και άλλα, που θα χρησιμεύσουν (ή το έχουν κάνει ήδη) ως ανταλλακτικά. Η αγγελία ξεκαθαρίζει πως δεν προσφέρεται η παραμικρή εγγύηση, αποσαφηνίζοντας πως ορισμένα Range θα εξυπηρετήσουν τον αγοραστή αποκλειστικά ως δότες ανταλλακτικών. Πρακτικά, αγοράζεις όλη τη συλλογή για τα 3-4 που σώζονται (ένα λευκό, δυο χακί και ένα μαύρο εμφανίζονται στην καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον από τις φωτογραφίες) και χρησιμοποιείς τα υπόλοιπα ως σκραπ.

Η τιμή για όλα τους ανέρχεται στις 73.000 δολάρια (60.200 ευρώ), τοποθετώντας το κόστος στα ίδια επίπεδα με αυτά ενός πλούσια εξοπλισμένου καινούργιου Range Rover Evoque ή Land Rover Discovery Sport (από 51.700 και 54.200 ευρώ αντίστοιχα στην Ελλάδα). H πρώτη γενιά Range Rover παρουσιάστηκε το 1969 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1996, παρότι το MK2 είχε λανσαριστεί από το 1994. Θεωρείται το πρώτο 4×4 πολυτελείας και προπομπός των σημερινών Porsche Cayenne κλπ,, παρόλο που χρησιμοποιήθηκε επίσης ως βάση για πυροσβεστικά και άλλα οχήματα υποστήριξης. Τέλος, σχεδόν μέχρι το τέλος της παραγωγής του, ονομάζονταν απλά «Range Rover». Προς το τέλος αυτής, και αφού είχε λανσαριστεί η 2η γενιά, η Land Rover προσέθεσε το «Classic», ώστε να το διαχωρίσει από τα επόμενα.

Get it on Google Play Download on the App Store