Πωλούνται Maserati από σκάνδαλο κρατικής σπατάλης

Ένας στόλος από πρώην κρατικές Maserati βγήκε προς πώληση, αναζητώντας εξιλέωση από τις πολιτικοκοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσαν ως μέρος πολιτικού σκανδάλου.

Οι εν λόγω «Τρίαινες» αγοράστηκαν το 2018 από την κυβέρνηση της Παπούας Νέας Γουινέας, στα πλαίσια της διοργάνωσης του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC). Ο αριθμός των αυτοκινήτων έφτασε τα 40, συν 3 Bentley Flying Spur, που υποτίθεται ότι αποκτήθηκαν για τις μετακινήσεις ηγετών και αξιωματούχων. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε περισσότερα από 6 εκατ. δολάρια (5,17 εκατ. ευρώ), ισοδυναμώντας με περίπου 142.000 δολάρια (122.414 ευρώ) έκαστο. Τόσο τα έξοδα όσο και η επιλογή των ίδιων των αυτοκινήτων ξεσήκωσε σάλο, καθώς μιλάμε για μια χώρα όπου πάνω από το 1/3 του πληθυσμού ζει υπό των ορίων της φτώχειας.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πάνω από το 40% των κατοίκων της Νέας Γουινέας ζουν με ημερομίσθιο κάτω του 1 δολαρίου! Γίνεται πανεύκολα αντιληπτό λοιπόν το μέγεθος της προκλητικότητας στην αγορά 40 Maserati, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει καν εκπροσώπηση της ιταλικής εταιρίας στη χώρα! Τα αυτοκίνητα λέγεται πως αποκτήθηκαν από έναν ντίλερ στη Σρι Λάνκα και μεταφέρθηκαν με ναυλωμένα μεταγωγικά Jumbo. Αποδείξεις δεν έχουν ανακύψει προς το παρόν, αλλά το όλο σκηνικό κραυγάζει για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και η επιλογή των μοντέλων πρακτικά επιβεβαιώνει το σενάριο. Μαζί με τις Quattroporte, που όντως χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του APEC, αποκτήθηκαν και αρκετές Gran Turismo! Στις φωτογραφίες βλέπουμε 11, με τις απολήξεις της εξάτμισης να προδίδουν την ταυτότητα της κατασκευής 3 εξ αυτών, που πρόκειται για τις MC Stradale. Ενδεχομένως και οι υπόλοιπες να είναι MC, βέβαια. Φανταζόμαστε λίγο απίθανο υπουργός ή πρωθυπουργός να εμφανίζεται σε διεθνή διάσκεψη με κουπέ 461 ίππων, που ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα

Οι επίμαχες Maserati πλέον πωλούνται, «στην προνομιακή τιμή των 114.000 δολαρίων (98.300 ευρώ) έκαστη». Αξίζει να αναφέρουμε επίσης, πως στα πλαίσια της ίδιας διάσκεψης είχαν αποκτηθεί άλλα 300 αυτοκίνητα (Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero κλπ), τα οποία σήμερα αγνοούνται…

Get it on Google Play Download on the App Store