Χειμερινές απολαύσεις με Maserati Quattroporte Trofeo

Όσο προβλήματα κι αν έχει αντιμετωπίσει, η Maserati ήταν πάντα μεταξύ των κορυφαίων εταιριών από την Ιταλία, με περίοπτη θέση στις καρδιές των εραστών της αυτοκίνησης. Διαχρονικός μπροστάρης, η Quattroporte.

Στη σημερινή, 6η γενιά της παρουσιάζεται ισχυρότερη από κάθε άλλη φορά, στα 58 χρόνια καριέρας της. Υπεύθυνη για αυτό, η έκδοση Trofeo. Κυριότερα, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 3.8 λίτρων, που κρύβεται πίσω από την «Τρίαινα». Παράγει 580 ίππους στις 6.500-6.800 σ.α.λ. και 729 Nm στις 2.000-4.000 σ.α.λ., συνεργαζόμενος με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και τροφοδοτώντας αποκλειστικά τους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις μόνο λουσάτη λιμουζίνα δεν θυμίζουν, καθώς τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,5 δλ. και η τελική, που εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο, ανέρχεται στα 326 χλμ./ώρα! Εκμεταλλευόμενη τα ηλεκτρονικά δεσμά των BMW M5 Competiton και Mercedes-AMG E63 S, η Quattroporte Trofeo φτάνει πολύ ψηλότερα από τα δυο γερμανικά super saloons.

Στο video που θα παρακολουθήσουμε, θα απολαύσουμε την ηχητική υπόκρουση του οκτακύλινδρου και θα δούμε την Trofeo να εκκινεί δίχως ίχνος σπιναρίσματος, παρά το γεγονός ότι φοράει χειμερινά ελαστικά. Αυτός είναι και ο λόγος που στο τελείωμα των πλάνων, φαίνεται το κοντέρ να φτάνει μόνο μέχρι τα 260-270 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store