Πόρτες α λα RX-8 ετοιμάζει η Fiat για το 500e

Το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό 500 άνοιξε μια νέα πόρτα για το εμπορικό πλασάρισμα της Fiat. Και οι Ιταλοί το ανταμείβουν, ανοίγοντας τέταρτη πόρτα στο αμάξωμα!

Σύμφωνα με το Automotive News , η Fiat ετοιμάζει την προσθήκη μιας μικρότερης και αντίθετα ανοιγόμενης πόρτας στο 500e, προς διευκόλυνση της επι/αποβίβασης των πίσω επιβατών. Παρόμοια τεχνοτροπία, δηλαδή, με του Mazda RX-8 (και του MX-30, που το μιμείται σήμερα)! Σε αντίθεση με το ιαπωνικό κουπέ (και σεντάν να το πούμε, λάθος δεν είναι), στο «500αράκι» η πόρτα θα είναι μόνο μία και τοποθετημένη στην πλευρά του συνοδηγού. Ακριβώς ίδια διάταξη εφάρμοσε η BMW στο πρώτο MINI Clubman

Διαβάστε επίσης: Οι «ανάποδες» πόρτες είναι ζωντανές! Αλλά και πανάκριβες

Το βάρος της υπολογίζεται πως θα φτάνει τα 30 κιλά, ενσωματώνοντας τις κατάλληλες ενισχύσεις ώστε να αναλάβει και τον ρόλο της μεσαίας κολόνας. Η ονομασία της εν λόγω έκδοσης του 500 εικάζεται πως θα είναι «Trepiuno» (τρία συν ένα), όπως δηλαδή λεγόταν το πρωτότυπου που είχε παρουσιάσει η Fiat το 2004, προοιωνίζοντας τον ερχομό του Nuova 500 τρία χρόνια αργότερα.

Δείτε ακόμα: Από 12.800 ευρώ το νέο Fiat 500 Hybrid

 

Σε εκείνη την περίπτωση, το «τρία συν ένα» αναφερόταν στη διάταξη των καθισμάτων, που είχε 2 καθίσματα μπροστά και 1 πίσω, κεντρικά τοποθετημένο, που μπορούσε να μετακινηθεί και να δημιουργήσει χώρο για την αναδίπλωση της τέταρτης θέσης.

Διαβάστε επίσης: Τι καινοτομία είχε το πάμφθηνο Fiat Cinquecento;

Το Trepiuno θα είναι η τρίτη διαθέσιμη έκδοση του 500e, μετά τα χάτσμπακ και κάμπριο.

Get it on Google Play Download on the App Store