Πώς προφέρεται το «BMW»; (+video)

Ένα από τα διαχρονικά και διεθνή ερωτήματα στο χώρο της αυτοκίνησης, είναι η εκφορά των τριών αρχικών που αντιστοιχούν στην ονομασία «Bayerische Motoren Werke». Ελληνιστί «Βαυαρικό Εργοστάσιο Κινητήρων», ή απλούστερα και πασίγνωστα «BMW».

Στις 7 Μαΐου του 1916, δημιουργήθηκε στη Βαυαρία μια μονάδα παραγωγής κινητήρων αεροσκαφών για τις ανάγκες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έναν αιώνα και τέσσερα χρόνια μετά, η BMW είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες μάρκες αυτοκινήτων, αλλά και μοτοσικλετών. Επί 104 χρόνια, η ονομασία της εταιρίας έχει πάρει αναρίθμητες προφορές. «Μπι Εμ Ντάμπλγιου», «Μπεμβέ», «Μπε Εμ Βε», «Μπιεμβίε» και δεν συμμαζεύεται. Από τις πιο περιγραφικές και απολαμβάνοντας ασυλία από λεξιλογικές νόρμες, το χαϊδευτικό «Μπέμπα». Δεν αναρωτιέστε πώς προφέρεται κανονικά το «BMW»; Οι Βαυαροί δίνουν την απάντηση, ενδεχομένως στο πιο σύντομο video που έχουμε δει ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Τι απεικονίζει το σήμα της BMW;

https://www.facebook.com/BMW/videos/242419533483293/?t=0

Δείτε ακόμα: Τι συμβολίζουν τα 3 χρώματα στο BMW M;

Το σωστό λοιπόν, είναι «Bee-Ehm-Wie» – «Μπι Εμ Βι», κατευθείαν από την πηγή. Αμφιβάλλουμε, βέβαια, αν θα αλλάξει πολύς κόσμος τον τρόπο που προφέρει το όνομα της βαυαρικής φίρμας. Οπότε το δίλημμα είναι το εξής: «Μπεμβέ» ή «Μπε Εμ Βε»;

 

Get it on Google Play Download on the App Store