Πώς θα λέγεται η «Αμερικάνα» Alfa Romeo Tonale;

Η σημασία της Alfa Romeo Tonale τονίζεται και υπογραμμίζεται σε κάθε αναφορά της ιταλικής εταιρίας. Το ίδιο ισχύει για την παρουσία της στην αμερικανική αγορά, η παραμονή στην οποία παίζει πρωταρχικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη των Μιλανέζων.

Οι Η.Π.Α. είναι τόσο μεγάλη, όσο και παραδόπιστη αγορά. Η Tonale μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά ενδέχεται να προσκρούσει στις αγκυλώσεις των Αμερικανών που σχετίζονται με το παρελθόν της Alfa. Αν, όμως, συνδυαστεί το ίδιο μοντέλο με την τετράτροχη παράδοση της χώρας, τότε η επιτυχία μπορεί και να χαρακτηριστεί ως «εγγυημένη».

To Hudson Hornet συγκαταλέγεται στις πιο ιστορικές δημιουργίες της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ το μεταγενέστερο AMC Hornet στις πιο cult. Το πρώτο παρουσιάστηκε το 1950 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1954, αποτελώντας στην ουσία το πρώτο muscle car! Δώδεκα χρόνια αργότερα το μοντέλο της  American Motors Corporation. Έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1977, προσφέροντας μια ευρύτατη γκάμα κινητήρων και αμαξωμάτων. Το Hornet κυκλοφόρησε ως 2θυρο, 3θυρο, 4θυρο και station wagon, με 8 διαφορετικούς κινητήρες. Αποτέλεσε μια από τις πρώτες περιπτώσεις που παρείχε πολλαπλές επιλογές στο αγοραστικό κοινό, συνδράμοντας στην εξέλιξη της εμπορικής τοποθέτησης μοντέλων από τους Αμερικανούς κατασκευαστές. Μεγάλο επίτευγμα, αν αναλογιστούμε πως η AMC ανταγωνιζόταν κολοσσούς όπως οι Ford, General Motors και Chrysler.

H American Motors Company έβαλε λουκέτο το 1987, ωστόσο το όνομα Hornet έκανε την επανεμφάνισή του 20 χρόνια αργότερα. Το 2006, η Dodge παρουσίασε το ομώνυμο πρωτότυπο. Ένα crossover 3.835 χλστ., που σκοπό είχε να πάρει θέση στη βάση της γκάμας, κάτω από το Caliber. Στην παραγωγή μπορεί να μην μπήκε τελικά, όμως επηρέασε σχεδιαστικά το μεγαλύτερο Nitro.

Άλλα 16 χρονιά μετά, το όνομα «Hornet» ετοιμάζεται για την 4η εμφάνιση σε τέσσερις τροχούς (υπάρχει και η μοτοσικλέτα της Honda). Διαρροές φωτογραφιών δείχνουν μια Tonale με ελαφρώς διαφορετικά φανάρια-προφυλακτήρα και καπό που φέρει τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς των γρήγορων Dodge. Οι φήμες δεν άργησαν να εξαπλωθούν, κάνοντας λόγο για rebadged εκδοχή του ιταλικού C-SUV με την ονομασία Hornet! Επιβεβαίωση δεν υπάρχει ακόμα, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο πως η κουβέντα για νέο μοντέλο της Dodge, με σκοπό παρόμοιο της Tonale για την Alfa: την αναγέννηση της εμπορικότητας ολόκληρης της εταιρίας.

Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμα ωστόσο κρίνοντας από τις φωτογραφίες, ο Αμερικανός «εξάδελφος» της Tonale είναι έτοιμος για παραγωγή. Οπότε μπορούμε να τον περιμένουμε εντός του 2022, ακόμα κι αν τα Dodge δεν εισάγονται επίσημα στην Ευρώπη. Μέσω της AEC Europe, πάντως, θα μπορούσαμε να το δούμε στα μέρη μας.

Get it on Google Play Download on the App Store