Πόσα άλογα βγάζει το νέο Civic Type R; (+video)

Η ισχύς του νέου Civic Type R παραμένει μυστήριο από τη Honda, για τις αγορές της Ιαπωνίας και της Ευρώπης. Στην Αμερική, αντίθετα, υπάρχουν επίσημα νούμερα, που τοποθετούν τον 2.0λιτρο VTEC Turbo στα 315 άλογα και τα 420 Nm, σημειώνοντας αύξηση 9 ίππων και 20 Nm σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Το δυναμόμετρο, ωστόσο, κρύβει πολύ ευχάριστες εκπλήξεις για το δεξί πόδι και την ψυχολογία του οδηγού.

Η Hondata ετοιμάζει βελτιώσεις για το FL5, όμως πριν ξεκινήσει να βάζει τις πινελιές της στο μοτέρ θα πρέπει να δει πόσα άλογα παράγει στην πραγματικότητα. Το ιαπωνικό hot hatch πήρε θέση στο δυναμόμετρο και άρχισε να μοιράζει άλογα και Nm στα διαγράμματα, διαψεύδοντας προς τα πάνω τους εργοστασιακούς ισχυρισμούς. Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος απέδωσε 327,3 ίππους και 487,4 Nm, ξεπερνώντας κατά 12,3 άλογα, μα κυρίως κατά 67,4 ολόκληρα Nm ροπής, τα νούμερα της Honda!

Τα αποτελέσματα δεν προκάλεσαν έκπληξη στους ανθρώπους της Hondata, καθώς και το προηγούμενο Type R είχε αποδώσει παραπάνω από ό,τι δήλωνε η Honda. Το FK8 είχε δείξει 316,2 ίππους και 453,4 Nm στο δυναμόμετρο, ήτοι πάνω από 10 άλογα και 53 Nm περισσότερα από τα επίσημα στοιχεία. Συνεπώς, το νέο παρουσιάζει και μεγαλύτερη αύξηση στη δύναμη από όσο αναφέρει η Honda (+10,9 άλογα και 34 Nm, αντί των 9 αλόγων και 20 Nm επιπλέον που δηλώνουν). Με τέτοιες επιδόσεις στη δυναμομέτρηση από το αμερικανικό, περιμένουμε εναγωνίως την ώρα που θα μετρηθεί το γιαπωνέζικο ή το ευρωπαϊκό, που οι φήμες τα θέλουν στα 330 άλογα. Αν υπάρξει ίδια απόκλιση με το προδιαγραφών Η.Π.Α., θα πρέπει να περιμένουμε πάνω από 340 ίππους στο δυναμόμετρο.

Get it on Google Play Download on the App Store