Πόσα άλογα βγάζει το νέο Integra; (+video)

H Acura γιάτρεψε τον χρόνιο καημό πολλών φίλων της (και της Honda), επαναφέροντας στη ζωή το Integra. Προς το παρόν όχι σε έκδοση Type R, ούτε με δυο πόρτες, αλλά η 5η γενιά του διάσημου μοντέλου δεν παύει να είναι γεγονός.

Το νέο Integra εξοπλίζεται με τον 1.500άρη VTEC Turbo που γνωρίζουμε τόσο από το δικό μας Civic, όσο και από το νέο αμερικανικό Si. Αυτή την εκδοχή του φορά το Integra, με απόδοση 200 ίππων και 260 Nm. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δυναμομετρήσεις στο Civic Si έχουν δείξει πως παράγει αρκετά παραπάνω ισχύ από αυτή που διαφημίζει η Honda. Απολύτως λογικό κι αναμενόμενο να συμβαίνει το ίδιο με το Integra. To θέμα είναι πόσο παραπάνω.

Η πρώτη δυναμομέτρηση έδειξε 186 άλογα και 268 Nm στους τροχούς, οπότε με τη μία τα ράουλα δείχνουν πως το τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ παράγει τουλάχιστον τα ίδια επίπεδα δύναμης με αυτά των επίσημων στοιχείων, υπολογίζοντας και ένα 10% απώλειες. Βασικά, ακόμα κι έτσι, η ροπή ξεπερνά τις ανακοινώσεις της Acura. Τα καλύτερα ήρθαν με τις επόμενες δυο μετρήσεις, καθώς οι υπεύθυνοι του δυναμόμετρου διαπίστωσαν πως στην πρώτη δεν είχαν βάλει τις σωστές ρυθμίσεις. Στη δεύτερη η οθόνη έδειξε 200 ίππους και 271 Nm ροπής, ενώ στην τρίτη 199 άλογα και 264 Nm. Ο μέσος όρος των δυο προσπαθειών βρίσκεται στους 199,2 ίππους και τα 267,8 Nm ροπής, στους τροχούς. Οπότε ο στρόφαλος γυρνάει με περίπου 220 άλογα και 295 Nm!

Get it on Google Play Download on the App Store