Πόσο κάνει μια Mercedes S-Class με 524.000 χλμ.;

Οι Mercedes φημίζονται για τα πολλά χιλιόμετρα που γράφουν, ιδίως οι πιο παλιές και όσες βγάζουν καθημερινά μεροκάματο ως ταξί. S-Class που να ταιριάζουν στην περιγραφή, ωστόσο, βρίσκουμε ελάχιστες. Η ασημί W221 που βλέπουμε, δεν αποκλείεται να είναι αυτή με τα περισσότερα χιλιόμετρα στην Ευρώπη!

Αγοράστηκε το 2009 και από την πρώτη μέρα ταξινόμησης μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να «καταπίνει» το δρόμο. Σε 13 χρόνια κυκλοφορίας το οδόμετρο έχει καταγράψει 523.850 χλμ., ισοδυναμώντας με περίπου 40.300 χλμ. ετησίως. Ο ιδιοκτήτης δεν επέλεξε την έκδοση 450 CDI μόνο για τα 320 άλογα και την πλουσιοπάροχη ροπή των 730 Nm (μόλις στις 2.200 σ.α.λ.) του 4.0λτ. V8 twinturbo πετρελαιοκινητήρα, αλλά γιατί πραγματικά ήθελε να την απολαμβάνει σε non stop ταξίδια. Για αυτό και τη φόρτωσε με όλο τον κατάλογο των έξτρα, ο οποίος περιλαμβάνει από πακέτο AMG και τηλέφωνο μέχρι οθόνες στα προσκέφαλα και τηλεόραση.

Παρά το πάνω από μισό εκατ. χλμ., δεν φαίνεται ίχνος τους στο αμάξωμα ή το εσωτερικό. Η στεφάνη του τιμονιού, που θα μπορούσε να μαρτυρήσει την πολυχρησία της S-Class, είναι ξύλινη στο πάνω και κάτω μέρος, ενώ και τα κομμάτια που είναι δερμάτινα δεν έχουν «φαγωθεί». Ούτε το ταμπλό έχει «γυαλίσει», μήτε τα δέρματα στα καθίσματα έχουν «σπάσει». Μόνο η ένδειξη στο χιλιομετρητή φανερώνει τα δρομολόγια της γερμανικής λιμουζίνας, η οποία θέλει να τα επεκτείνει ακόμα περισσότερο.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, βέβαια, απαιτούνται 17.950 ευρώ. Πολύ τίμια απαίτηση από πλευράς πωλητή, για μια υπερ-πλούσια εξοπλισμένη ναυαρχίδα που μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,6 δλ., να ταξιδεύει με τις ώρες στα 250 χλμ./ώρα και να «καίει» μικτά περίπου 9,1 λίτρα/100 χλμ. 

Get it on Google Play Download on the App Store