Πόσο κάνει το φουτουριστικό Hyundai Staria;

Μπορεί η κατηγορία των MPV να έχει χάσει τη δυναμική του παρελθόντος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Hyundai από το λανσάρισμα ενός μοντέλου βγαλμένο από το μέλλον. Η εμπορική πορεία του Staria ξεκινά, λοιπόν, και έχουμε τις πρώτες τιμές.

Το πολυμορφικό των 5,2 μέτρων ανοίγει την ευρωπαϊκή αυλαία στη Γερμανία, αρχικά μόνο με την κορυφαία έκδοση Signature. Διακρίνεται για τα φώτα πορείας LED, την απαστράπτουσα μάσκα και τους 18άρηδες τροχούς, ενώ στον εξοπλισμό συναντάμε δυο ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες, ηχοσύστημα 12 ηχείων της Bose, ambient φωτισμό με 64 διαφορετικές αποχρώσεις, δερμάτινες επενδύσεις Nappa, ακόμα και premium καθίσματα, που ανακλίνονται αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού και παίρνουν «θέση χαλάρωσης», όπως αναφέρει η Hyundai.

Όλες οι γνωστές λειτουργίες συνδεσιμότητας και άπαντα συστήματα ασφαλείας είναι στάνταρ, με τον οδηγό να ελέγχει τα πάντα μέσω της οθόνης αφής των 10,25 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Καινοτομία αποτελεί το σύστημα Passenger View, που επιτρέπει σε οδηγό-συνοδηγό την παρακολούθηση των δρώμενων στα υπόλοιπα καθίσματα. Μέχρι 11 επιβάτες μπορούν να φιλοξενηθούν, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαρρύθμισης 9, 7, 5, ακόμα και μόνο 2 θέσεων.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε έναν τετρακύλινδρο ντίζελ 2.2 λίτρων με απόδοση 175 ίππων και 431 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς ή όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, αλλά στις πιο χαμηλές εκδόσεις θα υπάρχει και η επιλογή ενός 6τάχυτου μηχανικού. Η τιμή του Staria Signature διαμορφώνεται στις 56.150 ευρώ για το 2WD και τις 58.150 ευρώ για το AWD, ενώ αντί 1.200 ευρώ διατίθεται προαιρετικά γυάλινη πανοραμική οροφή. Η Hyundai διαβεβαιώνει πως το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εκδόσεις, με τιμή εκκίνησης για τη βασική κάτω από τις 40.000 ευρώ;

Get it on Google Play Download on the App Store