Πόσο κοστίζει μια πλημμυρισμένη BMW M4;

Πολλοί στρέφονται σε μεταχειρισμένα με ζημιές, θέλοντας να «αλιεύσουν» κάποια ευκαιρία με προοπτική. Το κατά πόσο μπορεί να αποδειχτεί τέτοια ένα αυτοκίνητο που προέρχεται από πλημμύρα, παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο. Πάμε να δούμε μια τέτοια περίπτωση BMW M4 Competition Convertible.

Το βαυαρικό κάμπριο είναι μοντέλο του 2021 και, όπως πολύ εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε, έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές λόγω πλημμύρας. Το πού και πώς δεν αναφέρονται στην αγγελία, ούτε αν το «μακροβούτι» έγινε σε νερό θάλασσας ή βροχής. Η έντονη παρουσία λάσπης βέβαια γέρνει την πλάστιγγα των πιθανοτήτων προς την παράσυρση από ύδατα και φερτά υλικά, λόγω καταρρακτώδους βροχόπτωσης. Ανεξαρτήτου προέλευσης, η εισροή νερού λογικά έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στα ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά, αλλά και τον κινητήρα, ενώ εμφανίζεται χτυπημένο και το εμπρός μέρος (χαρακτηριστική η σπασμένη εμπρός δεξιά ζάντα) πιθανότατα από την πρόσκρουση σε άλλα αυτοκίνητα, όπως παρασύρονταν.

Η εν λόγω M4 Competition είναι μάλιστα τετρακίνητη, οπότε θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δότης πολλαπλών μηχανικών μερών – πάντα με την προϋπόθεση πως λειτουργούν ή, έστω, επισκευάζονται/αντικαθίστανται σε λογικό κόστος. Υπό κανονικές συνθήκες ο 3.0λτ. twinturbo εξακύλινδρος εν σειρά αποδίδει 510 ίππους στις 6.250 σ.α.λ., μαζί με 650 Nm μεταξύ 2.750 και 5.500 σ.α.λ. Ισχύς που μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος Μ xDrive και 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, και εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. (φιξ η ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική των 250 χλμ./ώρα).

Καινούργια, η ανοιχτή M4 Competition xDrive ξεκινά στις Η.Π.Α. από τις 86.500 δολάρια (78.300 ευρώ). Η συγκεκριμένη πλημμυρισμένη, κοστολογείται στις 38.300 δολάρια (34.671 ευρώ). Το κόστος επισκευής της από την άλλη, τοποθετείται στις 95.539 δολάρια (86.464 ευρώ)! Συνεπώς, η μόνη χρησιμότητά της εναπόκειται ως ανταλλακτικά – όσα, δηλαδή, διατηρούνται ακόμα σε λειτουργική κατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store