Πόσο πωλείται το «αθάνατο» Toyota;

Στο άκουσμα του ονόματος «Highlander», έρχονται αμέσως στο νου εικόνες από την ομώνυμη ταινία «Χαϊλάντερ» με τον αθάνατο ήρωα. Παράλληλα, είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να πούμε όταν είναι κάποιος αθάνατος, αλλά είναι γνωστή και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα το Toyota Highlander, το μεγαλύτερο SUV της Toyota έκανε την πρώτη του είσοδο στη Δ. Ευρώπη, αφού χρόνια τώρα πωλούνταν στις Η.Π.Α., Αυστραλία, Ρωσία κ.λπ.

Διαβάστε επίσης: Σε τιμές Yaris προσφέρεται το Toyota Corolla

Το τέταρτης γενιάς Toyota Highlander παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και βασίζεται στην πλατφόρμα GA-K, την ίδια που χρησιμοποιούν και τα μοντέλα RAV4 και Camry. Το επιβλητικό του αμάξωμα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό του RAV4, αφού έχει μήκος 4.966 χλστ., πλάτος 1.930 χλστ., ύψος 1.755 χλστ. και μεταξόνιο 2.850 χλστ., ενώ πατάει σε ζάντες 20 ιντσών. Αναμενόμενα προσφέρει υψηλές ανέσεις στο εσωτερικό του, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν έως 7 επιβάτες. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ είναι 241 λτ. με τις 7 θέσεις ανεπτυγμένες, αυξάνεται στα 658 λτ. στην 5θέσια διάταξη και φτάνει έως τα 1909 λτ., όταν αναδιπλωθεί και η δεύτερη σειρά καθισμάτων. Στο ταμπλό του κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η οθόνη των 12,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, ακολουθώντας και αυτή τις XXL διαστάσεις του αυτοκινήτου.

Την κίνηση την ναυαρχίδας των SUV της ιαπωνικής μάρκας, αναλαμβάνει ένα γνώριμο υβριδικό σύνολο. Αυτό αποτελείται από ένα 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.5 λτ. απόδοσης 188 ίππων και 239 Nm ροπής στις 4.300-4.500 σ.α.λ. και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 248 ίππους. Σε συνδυασμό με το CVT κιβώτιο ταχυτήτων, η επιτάχυνση του αμαξώματος των 2.015 κιλών στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,3 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Σύμφωνα πάντα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 116 γρ./χλμ. (WLTP).

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το αυτοκίνητο «κράχτης» στην Ελλάδα;

Στον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκουν 7 αερόσακοι, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης λωρίδας και ελέγχου τυφλών σημείων, Bi-LED φώτα, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, οθόνη 8 ιντσών, πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών, 3ζωνικός κλιματισμός και όλοι οι γνωστοί αυτοματισμοί και ηλεκτρικές ευκολίες.

Στη Γερμανία όπου έχει ξεκινήσει να πωλείται το νέο Toyota Highlander, κοστίζει από 51.907 ευρώ στην έκδοση Business Edition. Το αμέσως επόμενο Executive ξεκινάει από 57.366 ευρώ και το κορυφαίο Luxury πωλείται από 61.889 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Νέο SUV με 13.580 ευρώ και 445 λτ. πορτ μπαγκάζ

Get it on Google Play Download on the App Store