Πότε έρχεται το ηλεκτρικό Renault Megane;

Η Renault ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση στο πεδίο των ηλεκτρικών, με το αντίστοιχο και ολοκαίνουργιο Megane να τοποθετείται στην αιχμή του δόρατος.

Το γαλλικό μικρομεσαίο, που για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσει σε ηλεκτρική και crossover μορφή, θα αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές της Εκθεσης Αυτοκινήτου στο Μόναχο, τον προσεχή Σεπτέμβρη (6-12). Λίγο αργότερα, στο πρώτο μισό του 2022, θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις. Το Megane E-Tech Electric θα πωλείται μαζί με το κανονικό μοντέλο, τοποθετούμενο μεταξύ Captur και Kadjar στη γκάμα των Γάλλων. Παρά το καμουφλάζ του αυτοκινήτου προπαραγωγής, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα πλαστικά προστατευτικά και οι «SUV-οειδείς» γραμμές του αμαξώματος είναι ξεκάθαρες. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει το νέο σήμα της εταιρίας, που είναι και φωτιζόμενο, πλαισιωμένο από δυο λεπτά φωτιστικά σώματα και έναν αρκετά επιθετικό προφυλακτήρα. Η τεχνοτροπία «C» στα φανάρια, που γνωρίζουμε από τα υπόλοιπα Renault, συνεχίζεται και εδώ.

Στα μηχανικά μέρη, το Megane E-Tech Electric θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα CMF-EV, αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε Renault-Nissan-Mitsubishi (κοινή με το Nissan Ariya), ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ντουαί, στο νότιο τμήμα της γαλλικής Φλάνδρας. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 217 ίππων και την τροφοδότησή του με ενέργεια, μια μπαταρία 60 kWh. Σύμφωνα με τη Renault η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται στα 450 χλμ., βάσει WLTP. Ήδη υπάρχουν 30 αυτοκίνητα προ-παραγωγής, σαν αυτό που βλέπουμε, και θα περάσουν το καλοκαίρι στους δρόμους με τους μηχανικούς της εταιρίας, ώστε το τελικό προϊόν να είναι έτοιμο για λανσάρισμα το φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store