Πότε έρχεται το νέο Toyota C-HR;

Η Toyota έχει δείξει τις προθέσεις της για τη δεύτερη γενιά C-HR, μέσα από το πρωτότυπο Prologue. Οι γραμμές της δεύτερης γενιάς θα συνεχίσουν να κινούνται σε φουτουριστικό μοτίβο, με το εμπρός μέρος να δανείζεται στοιχεία από το νέο Crown και το πίσω να διατηρεί τη φαντασμαγορική διαμόρφωση του σημερινού, αλλά σε ακόμα πιο δυναμική εκτέλεση. Το θέμα είναι πότε θα το δούμε να παρουσιάζεται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ντεμπούτο του νέου C-HR θα πραγματοποιηθεί μέσα στο κατακαλόκαιρο. Στα τέλη Ιούνιου, για την ακρίβεια, και συγκεκριμένα στις 26 του μηνός. Πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του Prologue θα βρουν το δρόμο για την έκδοση παραγωγής, όπως τα οριζόντια πίσω φωτιστικά σώματα. Η χαρακτηριστική καμπύλη της οροφής, τα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται μέχρι το προφίλ του αυτοκινήτου, αλλά και το «σκαλοπάτι» που δημιουργούν με τον προφυλακτήρα, είναι γνωρίσματα – σήμα κατατεθέν του C-HR.

Εξίσου μεγάλες αλλαγές θα συνοδεύουν τη δεύτερη γενιά του εξαιρετικά επιτυχημένου crossover, και στα μηχανικά μέρη. Η full hybrid αρχιτεκτονική του σημερινού θα εμπλουτιστεί με plug-in υβριδικά, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Η γραμμή παραγωγής Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) στην Τουρκία, 150 χλμ. περίπου ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, θα αναλάβει τη συναρμολόγηση της δεύτερης γενιάς C-HR. Μάλιστα, το ΤΜΜΤ θα γίνει το πρώτο εργοστάσιο της Toyota επί ευρωπαϊκού εδάφους που θα κατασκευάζει PHEV οχήματα, αλλά και το πρώτο που θα εξοπλιστεί με γραμμή παραγωγής μπαταριών.

Get it on Google Play Download on the App Store