Πότε έρχονται νέες Lancia Ypsilon, Aurelia και Delta

H Stellantis έχει στα πλάνα της την αναβίωση της Lancia με την παρουσίαση τριών νέων μοντέλων, τα οποία θα τοποθετούνται στην premium αγορά και να είναι καινοτόμα, φιλικά προς το περιβάλλον και ασφαλή.

Την αρχή της νέας εποχής της ιστορικής Ιταλικής μάρκας, θα το κάνει το 2024 η ολοκαίνουργια, τέταρτης γενιάς Ypsilon. Θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις υβριδικές και ηλεκτρικές και θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα Ypsilon, που παρουσιάστηκε το 2011 και πωλείται μόνο στην Ιταλία. Δύο χρόνια αργότερα, το 2026 θα εμφανιστεί το πρώτο SUV με την ονομασία Aurelia. Φυσικά, δεν θα έχει καμία σχέση με το ομώνυμο αυτοκίνητο που παράχθηκε μεταξύ 1950-1958 σε αμαξώματα σεντάν, spider και κάμπριο. Την τριάδα των νέων Lancia θα κλείσει το 2028 η νέα Delta, η οποία μαζί με την Aurelia θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές. Άλλωστε, έως το 2028 και η Lancia θα είναι μια μάρκα με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες Lancia θα αντλούν σχεδιαστική έμπνευση από την πλούσια κληρονομιά της μάρκας και να ενσωματώνουν εκ νέου εμβληματικά στοιχεία με σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο. Η παραδοσιακή μάσκα θα είναι φωτιζόμενη, ενώ Υπεύθυνος για το σχεδιασμό και των τριών καινούργιων Lancia θα είναι ο Jean-Pierre Ploué, που πρόσφατα διορίστηκε διευθυντής της Lancia Design στο Torino Centro Stile.

Στο εσωτερικό θα γίνεται χρήση ανακυκλωμένων υλικών, στο υψηλότερο ποσοστό από τις μάρκες του ομίλου Stellantis. Έμφαση θα δοθεί στην ποιότητα, στη συναρμογή και στο φινίρισμα, από την στιγμή που θα έχει ως στόχο να «αναμετρηθεί» με τις παραδοσιακές premium γερμανικές μάρκες.

Επιπλέον, η Lancia θα παρουσιάσει την εικονική διεπαφή «SALA» (Sound Air Light Augmented). Μέσω αυτής, ο οδηγός θα ελέγχει τον ήχο του ηχοσυστήματος, τον κλιματισμό και τον φωτισμό περιβάλλοντος. Τέλος, η Lancia θα δημιουργήσει 100 νέους αντιπροσώπους σε 60 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τις μισές πωλήσεις της να γίνονται διαδικτυακά.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Get it on Google Play Download on the App Store