257.000 ευρώ πωλήθηκε το πρώτο Dodge Viper!

Είναι ένα από πλέον χαρακτηριστικά σπορ αμερικάνικα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί και το εικονιζόμενο είναι το πρώτο Viper που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Δείτε ακόμα: Έκανε μαγκιές και στούκαρε το Dodge Viper του (+video)

Βέβαια το συγκεκριμένο Dodge Viper είχε ακόμα μια ιδιαιτερότητα: ανήκε στην συλλογή του Lee Iacocca. Ο κ. Iacocca ήταν μια μεγαλύτερες προσωπικότητες γύρω από το αυτοκίνητο. Σε αυτόν πιστώνεται και η σωτηρία της Chrysler από τη χρεοκοπία. Στα του αυτοκινήτου όμως τώρα, το Dodge Viper RT/10 Roadster είναι μοντέλο του 1992, δηλαδή το πρώτης γενιάς Viper και η μοναδικότητά του πιστοποιείται και από τον αριθμό πλαισίου, που τελειώνει σε «00001». Σε άριστη κατάσταση και με μόλις 9.980 χιλιόμετρα, βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams. Η αρχική εκτίμηση ήταν πως το αυτοκίνητο θα φτάσει τα 100.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Το τελευταίο Viper βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Dodge…

Όμως η τελική τιμή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μιας και η μοναδική Viper άγγιξε το ιλιγγιώδες ποσό των 257.000 ευρώ! Για όσους δεν γνωρίζουν, να θυμίσουμε πως το Dodge Viper έχει κάτω από το καπό τον θηριώδη, 10κύλινδρο κινητήρα 8 λίτρων με απόδοση 405 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Η απουσία ηλεκτρονικών βοηθημάτων, συνδυαστικά με την τόση δύναμη έχουν κάνει το Viper ένα ονειρικό αυτοκίνητο για τους λάτρεις των τεσσάρων τροχών. Δεν αποκλείεται κάποιοι να το έχετε τουλάχιστον σε… μινιατούρα 1:18, αφού μπορεί να ήταν όνειρο των παιδικών σας χρόνων.

Δείτε ακόμη: Υπέροχη Ford Mustang Mach 1 με 700 ίππους

Get it on Google Play Download on the App Store