Premium μάρκα η Lancia στη Stellantis

Η συγχώνευση PSA-FCA επισημοποιήθηκε, με τον νεοσυσταθέντα όμιλο Stellantis να τοποθετείται στην 4η θέση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και να αριθμεί 14 μάρκες. Μία εξ αυτών η Lancia, που τοποθετείται στο premium τμήμα της γαλλο-ιταλικής σύμπραξης.

Σε μια λιτή ανακοίνωση της Stellantis, αναφέρεται πως η ιστορική φίρμα από το Τορίνο μαζί με τις Alfa Romeo και DS συνθέτουν την upper class περιοχή της 14άδας (η Maserati λογικάπάνω από όλες). Οι 3 αυτές εταιρίες εμπορικά πλασάρονται πάνω από τις Citroen, Peugeot και Opel, που χαρακτηρίζονται ως «upper mainstream». Το τιμόνι της Lancia αναλαμβάνει ο Luca Napolitano, με τον πρόεδρο της Peugeot, Carlos Tavares, να παίρνει τα ηνία ολόκληρου του ομίλου. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωστοποιήθηκαν, εκτός του ότι Abarth, Alfa Romeo, Citroen, DS, Fiat, Lancia, Opel και Peugeot τίθενται υπό κοινή σχεδιαστική επίβλεψη, με τον Jean-Pierre Ploue επικεφαλής.

Προς το παρόν δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη πληροφόρηση, σχετικά με το μέλλον των εταιριών. Έχουμε ήδη αναλύσει τις προβλέψεις ειδικών του χώρου, οι οποίες δεν διαβλέπουν λαμπρό μέλλον στην πορεία της Lancia. Αυτή τη στιγμή όμως, παραμένει ακόμα ζωντανή. Κι αυτό είναι που κρατάμε, πάντα με βάρκα την ελπίδα.

Get it on Google Play Download on the App Store