Προς πώληση «γαλαζοαίματη» Lamborghini Miura SV

Η εικονιζόμενη Lamborghini Miura SV κατασκευάστηκε το 1972 και κατευθείαν από το εργοστάσιο βρέθηκε στο γκαράζ της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Από τότε έως και σήμερα, η μοναδική Lamborghini έχει διανύσει μόλις 5.759 χλμ., ενώ το 2010 πέρασε στα χέρια της εταιρείας Joe Mascari, έχοντας αλλάξει μόλις δυο φορές «χέρια».

Δείτε ακόμα: Πωλείται Lamborghini Countach του ’90 με τις ζελατίνες!

Αρχικά, ο πρώτος αγοραστής είχε επιθυμία να τοποθετήσει δύο αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστινό μέρος της Miura, καθιστώντας τη συγκεκριμένη Miura SV μόλις τη μία από τις δύο στο κόσμο, που έχει τέτοιου είδους βοηθήματα. Βέβαια η εικονιζόμενη είχε περάσει τις περιπέτειες της, μιας και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 βρέθηκε σε μια αποθήκη στο Ριάντ, ξεχασμένη, με πεταμένα χαρτόκουτα πάνω της και μόλις 3.000 χλμ. στο κοντέρ της. Από εκεί το 2005 ταξίδεψε μέχρι τις Η.Π.Α. όπου κι ανακατασκευάστηκε πλήρως από την Boblieff Motorcars.

Διαβάστε επίσης: Απούλητη Lamborghini Veneno Roadster

Οι εργασίες τελείωσαν το 2007, δημοπρατήθηκε το 2008 και το 2010 έφτασε κατέληξε στην εταιρεία Joe Macari, που την διέθεσε ένας Ευρωπαίος συλλέκτης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Miura και ειδικά μάλιστα με τα ελάχιστα χλμ. που έχει στο κοντέρ, εύκολα θα μπορέσει να πιάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην επερχόμενη δημοπρασία.

Get it on Google Play Download on the App Store